Nordic Wellness Nr 2 2022 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 2

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Det ljusnar vid horisonten. våren börjar försiktigt tassa närmare och livet återvänder efter både vinter och pandemi. Förhoppningsvis stundar nu lättare tider i vardagen och tyngre pass bland maskiner, vikter och i träningssalar. som du säkert vet jagar vi klubb nummer 300 och när du läser dessa rader kan det mycket väl vara verklighet. Vår expansionstakt sker med sådan fart att vi i detta nu inte vet just vilken klubb som kommer att få det magiska numret.

Någon som vet det mesta om vår verksamhet är NW-profilen Ewa Claesson, en av fyra divisionschefer. Hon ansvarar för område Syd och är en av mina närmaste medarbetare som varit med under en stor del av vår väg mot att bli en rikstäckande kedja. Inom Ewas område hittar man klubben Växjö Arena. Den är nu under ombyggnad och kommer att uppgraderas enligt vårt senaste koncept, något vi hoppas kommer uppskattas av både motionärer och hockeyspelare. Med våren börjar löparnas högsäsong. Därför är en stor del av detta nummer ägnat åt nyttiga tips och råd från duktiga coacher. Du träffar Diana Lindblad i Åhus som ägnat vintern åt att leda löppass inomhus och fysioterapeuten och PT:n Rebecka Rudén som har knepen för den medelgode löparen att ta sig vidare i utvecklingen och börja sikta på de längre distanserna och loppen. Jag kan avslöja att mycket handlar om stöttande styrketräning.

Någon som inte roas av långa lopp är häcklegendaren Robert Kronberg. Med 24 SM-guld tillhör han den gyllene svenska friidrottsgenerationen och är den mest meriterade i sin gren. Han upptäckte tidigt att explosivitet låg för honom, men för att ta sig till toppen krävdes några vändor till Kuba. Robert är sedan länge ”pensionär” men han fortsätter att briljera inom tyngdlyftning och han har en särskild syn på hur man stärker upp sin kropp på ett hållbart sätt. Avslutningsvis får du stifta bekantskap med vår nya partner RLVNT som är en sorts ”kulturell tolk” för globala varumärken som vill etablera sig på den svenska och nordiska marknaden. Bland deras många uppdragsgivare finns återhämtningsföretaget Hyperice som hyllas av toppatleter världen över. Många tror att just återhämtningen efter hård träning är tungan på vågen både för att erövra tunga titlar och som motionär sätta nya personbästa.


LÄS HELA NUMRET HÄR


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna