trappsprint.jpg (1)

Julkalendern: del 1- utmana dig via trappsprint!

Publicerat: av Sierra De Goldsmith Taggar: Julkalendern Träning Utmaning

Varje vecka fram till jul kommer en träningsutmaning för att hjälpa dig hålla motivationen under ledigheten. Utmana en vän eller använd det som inspiration för att göra träningen roligare!

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

Sierras utmaning: trappsprint

 

 

Jag börjar den här utmaningen med en gammal goding - trappsprint! Det finns i princip inget enklare och jobbigare än att attackera en trappa med all kraft du har, för att sedan återhämta dig kort och upprepa hela proceduren igen. Jag älskar att jag efter ett trappsprintspass känner mig stark och atletisk! Efter ett långpass eller jogg är jag snarare slutkörd och matt med en diffus sjukdomskänsla. Men trappsprint är som ett livselixir för mig, testa du med! 

 

Utmaningen

Ta dig till en rejäl trappa, exempelvis Linnetrappan eller skansen kronan om du bor i Göteborg. Jogga gärna dit så du är lite småvarm i kroppen. Ta ansats och spring nu så fort och explosivt du kan upp till toppen! Om du valt en tillräckligt intensiv trappa kommer du märka att farten avtar mot slutet. Det gör ingenting, bara fortsätt att springa så snabbt det är fysiskt möjligt tills du når toppen. Gå ner och gör om allt igen. Första gången kanske tre vändor är lagom, men min utmaning till dig är att klara att genomföra ÅTTA sprinter upp för en trappa som är krävande att ta sig uppför en gång...

Passa på att utmana en kompis och gör en tävling av det! Förloraren får bjuda på en proteinbar...

 

Lycka till! 

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna