Ulrika3.jpg

Om Skidome

Nordic Wellness Skidome är en unik skidhall med 1,2 kilometer långa inomhusspår. Banan är kuperad och har två klassiska spår samt ett skatespår. Anläggningen håller en temperatur på ca 4 minusgrader året om och är därmed snösäkrast i Norden!

PÅ SKIDOME FINNS

  • Möjlighet att abonnera skidskåp för skidförvaring året om.
  • Omklädningsrum med exklusiv inredning och torrbastu.
  • Relaxavdelning med torr- och ångbastu och två generösa jacuzzis med utsikt över snön i Skidome.
  • Skiduthyrning och försäljning av skidutrustning på plats hos Intersport. Du kan hyra skidor både över dagen och en längre period

Välkommen till den vita Göteborgssnön - vinter, vår, sommar och höst!

Snön/Spåren/PISTNING

Som standard har vi två klassiska spår och skatebädd i Nordic Wellness Skidome. Blå koner markerar banan. Respektera skatebädden och kör ej klassiskt där. Omkörningsspår är vänsterspåret, så vill du ta det lite lugnare ligg i högerspåret.

Banan startar vid skyltarna START klassiskt/START skate. Vi kör nu klassiska spår till höger första halvan av banan (skatebädden till vänster) och sen efter "Skigosvängen" ligger spåren på vänster sida och skatebädden är på höger sida. Detta för att kurvorna ska bli så stora och mjuka som möjligt. Spår dras i alla större kurvor men när många åkare kört där blir de lätt uppkörda.  

Vår bana i Skidome är hyfsat flack men i den kortare backa som finns ser vi gärna att spåren finns kvar så länge det bara går för dem som vill njuta av dem och diagonala upp. För dig som behöver saxa (gå med skidorna som ett V upp) gör det därför gärna i skatebädden utanför spåren och inte i spåren, så håller de sig bättre. Tack!

Vänligen smutsa inte ner snön utan släng ditt skräp i våra papperskorgar.

Serneke har hand om pistning av spår och snötillverkning. Pistning sker just nu tre gånger per vecka; på söndagar, onsdagar och fredagar efter stängning. 

Håll koll på hemsida och Facebook där vi lägger upp info om något förändras.

Backen upp till fotbollsplanen är brant så nybörjare rekommenderas att välja det alternativa spåret.

För vallatips se under fliken, Så funkar det.

Vid frågor kring pistning och snötillverkning så kontakta Serneke. ola.serneke@serneke.se 

spårkarta

Temperatur

Nordic Wellness Skidome har alltid -3 till -4 grader året runt. Kylslingorna i marken håller -8 grader och snön håller en temperatur på ca -4 grader.

Relax

Öppettider:

Mån-tors: 08.00-21.30
Fre: 08.00-19.30
Lör-Sön: 08.00-19.30

En svårslagen känsla efter att ha kört ett hårt träningspass i snö och minusgrader, är att slå sig ner i en varm bubbelpool. Just det kan vi erbjuda dig! Vi har bastu och inte mindre än två jacuzzis med utsikt över skidspåren. Inträdet till Relax-avdelningen kostar 120 kr/person eller 199 kr/månad på autogiro. Relaxen är en unisexsavdelning så ha på dig badbyxor/baddräkt/badplagg.

Nordic Wellness Arena

I anslutning till skidhallen har vi ett 4 000 kvm välutrustat och toppmodernt gym i tre våningar.  

Information om arenan

Nordic Wellness Skidome ligger i Nordens största multisportanläggning Prioritet Serneke Arena. Här kan du läsa mer om anläggningen. Vill du bo i samma byggnad som Nordic Wellness Skidome finns Kviberg Park Hotel & Konferens en trappa upp! De har även hand om både restaurang och Freds Ski lodge, där man kan äta gott, ta en fika eller varför inte en after-ski.

KONTAKTA OSS

Adress: Krutvägen 2, 415 28 Göteborg
Epost: skidome@nordicwellness.se
Telefon: 010-155 52 81

 


Så funkar det

Läs mer

För familjen

Läs mer

Hitta hit

Läs mer

Sociala medier

Läs mer