Amanda_Jonsson_275x370.jpg

Jag mår som bäst när jag kombinerar träning med hälsosam mat! Det var på den vägen jag själv fick upp intresset för hur kosten påverkar våra kroppar och vårt välbefinnande.

Men vad gör en dietist mer exakt kanske du frågar dig? En dietist arbetar med kostbehandling av exempelvis övervikt/fetma, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och allergier. Idag är det också vanligt att arbeta inom friskvård i förebyggande syfte.

Varför satsa på att behandla när man istället kan arbeta med att förebygga ohälsa? Det område jag brinner allra mest för är kost relaterad till fysisk träning. Jag läser i dagsläget en kurs i idrottsnutrition för att få mer kunskap inom ämnet.

Hur ska du äta för att prestera och återhämta dig på bästa sätt? Ditt mål kan exempelvis vara att förbättra din uthållighet eller din styrka. Tillsammans kan vi lägga upp en kost för att förbättra dina träningsresultat.

Har du som mål att förändra din vikt? Det mest effektiva sättet att påverka din vikt är att att förändra din kost. Ditt energi- och näringsbehov är beroende av kroppsvikt och kroppssammansättning samt av kön och ålder. Med åldern minskar bland annat ämnesomsättningen och behovet av vissa näringsämnen ökar. Fettinlagring runt buken ökar dessutom risken för sjukdomar. Med min hjälp har du förutsättningarna och motivationen att lyckas!

Hur tar vi oss mot ditt mål?

  • Vi sätter upp ett mål tillsammans. Vi tar mätvärden som vi utgår utifrån, och senare följer upp. Jag räknar bl.a. ut ditt energibehov.
  • Jag genomför en kostanalys på ditt kostintag i dagsläget, beräknar energiintag, ser över fördelningen mellan kolhydrater, fett och protein, samt att du täcker ditt behov av näringsämnen.
  • Vi diskuterar kostförändringar utifrån ditt mål och resultat från kostanalysen. Vi sätter upp delmål på vägen mot målet. Jag arbetar med individanpassade kostråd som håller ur ett långsiktigt perspektiv. Ett uppföljningstillfälle kan innebära att vi möts upp och handlar tillsammans i din matbutik. Jag hjälper dig att förstå skillnaden mellan olika livsmedel och att välja rätt livsmedel för just dig. 

Kontakta gärna mig vid frågor eller för tidsbokning!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna