Les Mills Born to Move™

LES MILLS BORN TO MOVE™

Les Mills BORN TO MOVE™ är en gruppträningsform som är skapad för barn och ungdomar. Barnen lär sig att dansa och röra på sig genom musik, texter och steg som är specifikt åldersanpassad för varje åldersgrupp. Den huvudsakliga målsättningen är att barnen har roligt och får uppleva en positiv känsla av rörelse och aktivitet, vilket vi tror i sin tur leder till fortsatt glädje och lust att röra på sig.

Varje klass är 45 min lång och kursen är på 12 tillfällen. Välj dans/träningskläder som du trivs i. Mjuka sköna kläder och på fötterna har vi skor eller en sko med mjuk sula, typ ”sockiplast”.

På Nordic Wellness avslutar vi kursen med en härlig show där barnen har chans att visa familj och vänner vad de har lärt sig. Åldersgruppen 2-3 år är inte med på showen. Lokal för showen kan variera över landet och från termin till termin.

 

ÅLDERSINDELNING:

2-3 år

I den yngsta gruppen är alltid en förälder med. Här är dans och rörelser med berättelser från sagornas värld. Tillsammans bildar text, musik och rörelse en upplevd saga och syftar till att barnen ska känna tillhörighet, trygghet och ha roligt. Barn upplever nyfikenhet i berättelsen och vill veta vad som händer härnäst och känna sig duktiga. Rörelserna är mycket enkla men ger kraftfulla vägar till kroppskännedom och balans.

https://www.youtube.com/watch?v=IuLhjVA5_Rg&feature=youtu.be


4-5 år

I den här gruppen är barnen med utan sina föräldrar. Originalmusiken är skriven för att engagera barnen i en berättelse, bygga upp självförtroende och utveckla färdigheter. Rörelserna barnen gör till berättelsen utvecklar balans, koncentration, förmågan att tolka musik och röra sig till en rytm. Vi fortsätter dansa i sagornas värld, en magisk värld fylld av fantasi och skratt.

https://www.youtube.com/watch?v=5ktavRXdX0o&feature=youtu.be


6-8 år 

I den här åldersgruppen introduceras basövningar inom träning. Rörelserna är anpassade till åldersgruppens nivå och blandas med lek och skratt. På så sätt bygger barnen upp sina färdigheter och sitt självförtroende. Här har instruktören möjlighet att anpassa upplägget efter gruppen för att behålla barnets motivation, fokus och intresse. Genom rörelserna utvecklar barnen sin kroppsmedvetenhet, balans, koordination och kontroll. Musiken är på både svenska och engelska, och vi sjunger med i texterna som vi rör oss till.

https://www.youtube.com/watch?v=RY9GXjhrT44&feature=youtu.be

 

8-12 år

I den här åldersgruppen utvecklar vi basövningarna som introducerades i 6-8 årsgruppen. Rörelserna kommer från dans, kampsport, yoga och kroppsviktsövningar. Under klassen har vi flera olika lekar för att jobba med kroppens muskler och öva på att samarbeta. Den här åldersgruppen kan ibland bli uttråkade eller distraherade av annat, därför är passet alltid dynamiskt och ändras efter gruppens behov för dagen. Allt för att behålla barnens engagemang. Under klassen lägger vi stor vikt på hur det känns, istället för hur det ser ut. På så sätt bygger vi upp barnens självförtroende och skapar en drivkraft att vilja lära sig mer.

https://www.youtube.com/watch?v=P74Zlkw49wg&feature=youtu.be

 

SHOWEN

I slutet av varje termin bjuder vi in till en show, där barnen får visa upp sin uppvisningskoreografi som de har tränat på hela terminen. Vår ambition är att skapa en härlig upplevelse för både barn och publik. Vi vill att barnen skall få känna hur det är att stå på en ”riktig scen” med professionellt ljud, ljus och inramning. För att kunna skapa detta behöver vi på vissa klubbar ta ut en biljettavgift (biljettavgiften brukar ligga på mellan 40-90 kr/person). Vi ser alltid till att endast täcka utgifterna med hjälp av biljettpriser, för att kunna ge er största möjliga upplevelse.

Mer information om showen får ni lite längre in på terminen.

 

HUR BOKAR JAG MIG?

Du kan boka dig på Din Nordic Wellness klubb - antingen på plats i receptionen eller via telefon (telefonnumret hittar du under respektive klubbsida).
Du kan välja mellan att betala på plats, alternativt få en faktura.


PRISER

Aktiv medlem på Nordic Wellness: 995 kr.
Icke medlem på Nordic Wellness: 1095 kr.
OBS. Avvikande priser kan förekomma

 

AVBOKNING

Avbokning sker direkt till receptionen på din Nordic Wellness klubb.
Väljer du att göra din avbokning innan kursen har börjat får du en återbetalning på hela beloppet som du har betalat för kursen.
Det går också bra att testa på första lektionen, avbokar du dig innan lektion nummer 2 så får du hela beloppet som du betalat för kursen tillbaka förutom 200 kr.


  Bli medlem

  Bli medlem direkt på webben,
  vi har medlemskap som passar alla!

  Läs mer

  Provträna

  Born to Move