Nordic Wellness Nr 2 2023 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 2

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Snart är det mars, av många betraktad som de stora förändringarnas och nyfödelsens månad. Och detta gäller även träning som så ofta har en förmåga att gå i cykler. I skrivande stund är det många som kämpar för att hålla liv i sitt nyårslöfte och där kan vi, förutom med själva träningen, även hjälpa till med variation, kunskap och en liten tävling med bara vinnare: Min utmaning.

Min Utmaning är gratis och går ut på att du ska klara av åtta olika pass under fyra veckors tid. En chans att upptäcka nya träningsformer och ha roligare på gymmet. Dessutom får alla som genomför sina åtta pass en kostnadsfri PT-timme eller en fysmätning.

Lika angeläget är vårt engagemang i Spin of hope den 25 mars som vi genomför till förmån för Barncancer- fonden. Du bokar dig i receptionen på din klubb och att medverka kostar från 150 kronor som går oavkortat till Barncancerfonden. Jag har hört ryktas att man satsar på världsrekord i antal cyklister för detta evenemang, så skynda dig att säkra din plats. Om du, som jag, föredrar att spela padel kör vi även Padel of hope enligt samma upplägg på utvalda klubbar.

I likhet med Nordic Wellness är vår partner och Allsvenskans guldmedaljör BK Häcken från Hisingen. I detta nummer pratar vi med klubbdirektören Marcus Jodin om en bedrift som beskrivits som det största som hänt svensk elitfotboll på hundra år. Han avslöjar att hemligheten bakom framgången är något så enkelt som långsiktighet, något som för övrigt gäller för all träning.

Vi gör även ett återbesök i Skövde hos PT:n Rebecca Welleman. Hennes stora passion och specialisering är löpning och hon delar gärna med sig av sina knep för löpare som vill levla upp. Och det passar ju bra med tanke på att upptrappningen inför sommarens lopp nu är i full gång.

När vi ändå är ute och springer passar vi på att ta en paus i Helsingborg där vi har en ny klubb med det passande namnet ”Rännarbanan”. Vi pratar med distrikts­ chefen Johanna Fredriksson, om vad man kan förvänta sig av Rännarbanan och vad denna klubbtäta stad har att erbjuda.

Slutligen träffar vi divisionschefen i väst. Maria Westberg är ny på stolen sedan i november och hon har stora planer för att lyfta vår kedja och träningens betydelse till högsta politiska nivå. Maria brinner för ledarskap och folkhälsa. Dessutom gör hon stor skillnad i det lilla med sitt egna gym hemma i garaget där hon tränar grannskapets fruar.

Magnus Wilhelmsson,
VD Nordic Wellness

Läs hela numret här!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna