våfflany.png

Fira våffeldagen på ett starkt sätt

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Lättlagat recept på proteinrik våffla med enkla ingredienser du troligen redan har hemma. 

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

Har du testat bananvåfflan?

Gillar du bananpannkaka? Då kommer du älska det här! Med få och näringsrika ingredienser slänger du snabbt ihop goda våfflor med smak av banan som passar både vuxna och barn, soffpotatisar som HIIT-atleter. Just det här receptet är glutenfritt (om du använder ren havre) och innehåller inget tillsatt socker. Sötman kommer enbart från bananen, som även bidrar med fibrer och näring. Hoppas du gillar det!

 

Recept, bananvåffla (3-4 st)

  • 1,5 banan (gärna övermogen)
    2 ägg
  • 1 dl naturell kvarg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • Nypa salt 
  • Matfett till gräddning

 

Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer. Låt stå och svälla en stund. Smörj ett våffeljärn med valfritt matfett och grädda våfflorna gyllene.

Servera förslagsvis med bär och lättvispad grädde, yoghurt eller kvarg. Passar även med matigare pålägg som rödbetsröra och chevré, eller keso med spenat och och kalkon.

Mums!

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist, tränare och psykologstudent


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna