Recept på proteinrik kladdkaka

Det här receptet är verkligen något av en lifesaver när sötsugen kryper på. Världens enklaste kaka som går snabbt att laga och innehåller endast fyra ingredienser.

Är du sötsugen?

Tack vare proteinpulvret höjs proteinhalten jämfört med en vanlig kladdkaka och trots att smaken är söt innehåller den inget vanligt socker. Den är även fri från vetemjöl så den passar även dig med celiaki som inte kan äta gluten. Hoppas det smakar!

INGREDIENSER (1 KAKA)

  • 2 st övermogna bananer
  • 0,75 dl proteinpulver med chokladsmak (helst kasein, men vassle funkar!)
  • 1 dl jordnötssmör
  • 3 msk kakao

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Mosa bananerna och blanda samman med övriga ingredienser till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smörjd liten form.
  3. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 15–20 min. Ta hellre ut kakan “för tidigt” och låt den sedan stelna i kyl i minst 20 min, gärna lite längre (förvaras även i kyl).
  4. Njut!

 

Sierra de Goldsmith, 
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna