Sierra -standardsida -650x 340

Om Sierra de Goldsmith

Möt hälsobloggens skribent, Sierra de Goldsmith. Läs hur hon har blivit så bra på kost och träning och hur hon ser på begreppet hälsa.

Vem är du?

Mitt namn är Sierra de Goldsmith, jag arbetar som dietist, instruktör inom yoga och kettlebells och är skribent för Nordic Wellness egna Hälsoblogg. Utöver det läser jag psykologprogrammet på Göteborgs Universitet, tränar en hel del och otroligt matintresserad. Äter och lagar mycket och gott!

Hur kom det sig att du började intressera dig för träning?

Jag är oerhört rastlös som person och har alltid haft dåligt tålamod och svårt att sitta still. Att träna är ett sätt att införa balans och lugn i min vardag, så har det alltid varit. Träningen reglerar mitt temperament, håller mig frisk, pigg och får mig att känna mig stark. Jag tränade gymnastik när jag var yngre men blev allt mer intresserad av att träna utifrån mig själv och sätta upp personliga mål, så det blev mycket yoga, styrketräning och löpning i tonåren. Har alltid varit fascinerad av kroppen och hur anpassningsbara vi människor är. Därför valde jag att fördjupa mig inom fysiologi och nutrition genom att läsa till massageterapeut, instruktör, personlig tränare och dietist. Med tiden har jag blivit mer intresserad av hur människans psykologi påverkar oss generellt och specifikt gällande träning och matvanor, det blir så uppenbart inom dessa sfärer. Träning är således ett sätt för mig att fungera bättre i vardagen samt att praktisera det som intresserar mig allra mest.

Varför valde du att bli dietist?

Jag gillar att studera och har alltid känt ett sug till det akademiska, jag gillar att lära mig nya saker helt enkelt. Året efter gymnasiet studerade jag endast praktiska ämnen som massage- och instruktörsutbildningar och ville gärna komplettera med något akademiskt. Eftersom mat alltid intresserat mig och sammanföll väl med mina övriga intressen kändes dietistprogrammet som ett givet alternativ. Jag är fast besluten om att mat och livsstil är något som är kontextberoende och måste individanpassas, men också något som behöver vara förankrat i vetenskapen och detta är något som går i linje med dietistprogrammets synsätt och gjorde att jag kände mig hemma. Efter att ha jobbat som dietist ett år kände jag emellertid att jag saknade kunskap om människans psykologi och att detta var viktigt, vilket drog mig till psykologprogrammet. Eller vem vet, kanske var det bara ett sätt att rationalisera att få plugga i fem år till!

Vad tränar du helst?

Jag gillar träning som involverar hela kroppen och där jag kan se en progression. De senaste åren har tung styrketräning, kettlebells, kroppsviktsträning, yoga och löpning varit mest aktuellt. Jag gillar att lyfta tungt, helst marklyft, knäböj och bänkpress. Kroppsviktsövningar som handstående och pull-ups är exempel på övningar som jag verkligen gillar att öva på. Löpningen har jag en hatkärlek till, det tar verkligen emot att gå ut och springa och jag drar lätt på mig löparknä och liknande skador men är samtidigt fullkomligt beroende att den sköna känslan som infinner sig efter ett jobbigt löppass i skogen.

Hur ser framtiden ut?

Det är det ingen som vet, lyckligtvis. Jag hoppas att jag hittar ett sätt att förena mina dietistkunskaper med psykologin då jag tror de två synsätten kompletterar varandra mycket väl. Eftersom jag gillar att ha många järn i elden kan jag absolut tänka mig att jobba med både kost/träning och psykologi men jag tror att mina utbildningar och synsätt kommer färga mig oavsett vilken arbetsplats jag hamnar på. Självklart kommer jag träna livet ut och innan jag går i pension ska jag dra 150 kg i marklyft och springa ett maraton!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna