Kvarg- och havrevåfflor
Fira våffeldagen på ett proteinrikt vis med ett våffelrecept på endast 3 ingredienser.
Enkla våfflor med endast 3 ingredienser
Den 25 mars infaller mathögtiden Våffeldagen. Gillar du, liksom så många andra, nygräddade våfflor? Här kommer i så fall ett tips på en lite matiga, nyttigare och proteinrik våffla. Självklart finns det utrymme att äta en helt vanlig våffla ibland, men den här varianten är så god och enkel att du inte kommer känna att du går miste om något!
INGREDIENSER, 4 VÅFFLOR)
-
2 dl kvarg (jag använde vanilj, men naturell och andra smaker funkar bra)
2 dl havregryn
2 ägg
Olja eller smör att pensla våffeljärnet med
GÖR SÅ HÄR
-
Blanda samman samtliga ingredienser med en gaffel eller visp.
-
Värm upp ett våffeljärn med matfett.
-
Grädda tills gyllene och toppa med valfria tillbehör!
Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare