Nyttig bananchokladkaka

Sötsugen, men försöker äta mindre socker 2024? Här är receptet för dig!

Riktigt god och svår att misslyckas med

Om du, som jag, brukar använda dina bruna bananer i en klassisk banankaka, kommer du känna igen dig. Men genom att addera kakao når kakan nya kulinariska höjder! Tack vare bananens sötma och textur behövs varken vetemjöl, matfett eller socker för att kakan ska bli saftig, söt och smarrig. Perfekt för dig som kanske har ett nyårslöfte som innebär en mindre mängd socker till vardags. Varför inte baka och bjuda på jobbet? Kommer garanterat uppskattas!

Recept på bananchokladkaka

INGREDIENSER, 1 LÄNGD

  • ·      3 övermogna bananer.

    ·      1 dl mandelmjöl (går att byta ut mot vetemjöl).

    ·      1 dl proteinpulver (exempelvis vassle eller sojaprotein), med vaniljsmak.

    ·      ½ dl kakao.

    ·      3 ägg.

    ·      1 dl kvarg, jag använde smak av vanilj.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Ställ ugnen på 175 grader.

  2. Blanda mosad banan med övriga blöta ingredienser. I en separat bunke, rör ihop de torra ingredienserna. Blanda slutligen de blöta och torra ingredienserna till en enda jämn smet.

  3. Häll smeten i en smörjd (eller bakplåtspappersklädd) brödform.

  4. Ställ mitt i ugnen i ca 30-35 min.

 

OBS! Eftersom tillagningstiden varierar beroende på ugn är det viktigt att hålla koll på hur kakan ser ut. Den ska få en gyllene yta och vara lite kletig i mitten, men inte rå/rinnande.

 

Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna