Nyttiga frukostmuffins

Perfekta frukost- eller mellanmålsmuffins med mycket smak, protein och näring.

Nyttigare än du tror

De här muffinsen brukar jag tipsa alla jag känner, allt från barnfamiljer till styrketränare som brottas med att få till måltidsplaneringen. Det är det är ett enkelt sätt att få nyttiga ingredienser att smaka otroligt gott. Innehåller i princip samma ingredienser som en gröt, men smakar som fika och kan ätas on the go eller som medhavd matsäck. Testa du med!

Ingredienser, 4 muffins

  • 3 ägg
  • 2 stora bananer, gärna övermogna
  • 2,5 dl havregryn
  • Smaksättning 1: ½ äpple, kanel.
  • Smaksättning 2: 1 morot, kanel

 

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Tärna äpplet/riv morot, lägg åt sidan till senare.
  3. Mosa bananerna med en gaffel.
  4. Blanda bananmoset med ägg och havregryn till en ”grötig” smet.
  5. För smaksättning 1, blanda nu ner äpplebitarna och pudra över med kanel.
  6. För smaksättning 2, blanda nu ner riven morot och pudra över med kanel.
  7. Ställ mitt i ugnen i 10–15 min. När du känner på toppen av muffinsen vill du känna en fasthet utan att de känns torra.

 

 

 

Sierra de Goldsmith, leg. psykolog, leg. dietist, personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna