Proteinrika pannkakor med bönor

Goda, tunna pannkakor med en boost av naturligt protein.

Vi befinner oss i den årstiden när mat i allt större utsträckning äts utomhus, och visst är det underbart. Men vad ska man plocka med sig i picknickkorgen? I mitt hushåll är pannkakor en given favorit, men där ”tunna, vanliga pannkakor” står högt på önskelistan.

För att få i mig och mina familjemedlemmar lite mer näring och protein, utan att väcka misstanke, har jag börjat experimentera med att mixa ner ingredienser i min vanliga pannkaksmix.  Och vet du vad? Ingen har upptäckt mina hemliga ingredienser! Testa du med.

Proteinrika pannkakor med havregryn, vita bönor och extra ägg

 

INGREDIENSER, ca 12-15 pannkakor

  • ·       6-7 dl valfri mjölk

    ·       2 dl vetemjöl

    ·       1,5 dl havregryn

    ·       4 ägg

    ·       1 paket stora vita bönor, avsköljda

    ·       Nypa salt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda samman samtliga ingredienser i en stor bunke och mixa smeten slät med en stavmixer. Addera extra mjölk om smeten blir för tjock.

  2. Låt svälla en stund, ca 15 min eller längre.

  3. Stek på medelhög värme i valfritt matfett till tunna pannkakor.

  4. Ät med valfria tillbehör, jag älskar att äta mina med keso och sylt eller vaniljkvarg och färska bär.

Perfekta att ha i kylen som nödproviant!

 

Sierra de Goldsmith, 
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna