Proteinrika pannkakor med bönor
Goda, tunna pannkakor med en boost av naturligt protein.
Vi befinner oss i den årstiden när mat i allt större utsträckning äts utomhus, och visst är det underbart. Men vad ska man plocka med sig i picknickkorgen? I mitt hushåll är pannkakor en given favorit, men där ”tunna, vanliga pannkakor” står högt på önskelistan.
För att få i mig och mina familjemedlemmar lite mer näring och protein, utan att väcka misstanke, har jag börjat experimentera med att mixa ner ingredienser i min vanliga pannkaksmix. Och vet du vad? Ingen har upptäckt mina hemliga ingredienser! Testa du med.
Proteinrika pannkakor med havregryn, vita bönor och extra ägg
INGREDIENSER, ca 12-15 pannkakor
-
· 6-7 dl valfri mjölk
· 2 dl vetemjöl
· 1,5 dl havregryn
· 4 ägg
· 1 paket stora vita bönor, avsköljda
· Nypa salt
GÖR SÅ HÄR
-
Blanda samman samtliga ingredienser i en stor bunke och mixa smeten slät med en stavmixer. Addera extra mjölk om smeten blir för tjock.
-
Låt svälla en stund, ca 15 min eller längre.
-
Stek på medelhög värme i valfritt matfett till tunna pannkakor.
-
Ät med valfria tillbehör, jag älskar att äta mina med keso och sylt eller vaniljkvarg och färska bär.
Perfekta att ha i kylen som nödproviant!
Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare