pumpkinspiceoatmeal.png

Halloweenspecial: Gör din egen ”Pumpkin Spice”- kryddmix

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Här kommer en bonus-bloggpost för att fira in Halloween ordentligt! Sierra visar hur du snabbt och enkelt slänger ihop den fantastiskt goda kryddmixen Pumpkin Spice.  

Skribent: Sierra de Goldsmith 

Pumpkin Spice: kryddig och söt

Pumpkin Spice (Även kallad Pumpkin Pie Spice) är en av mina favoritkryddor. Den smakar lite sött men samtidigt starkt, lite likt chai faktiskt. Namnet till trots så innehåller den inte pumpa. Däremot passar den som grädden på moset i alla möjliga slags pumparätter och är en given ingrediens i den klassiska pumpapajen. Den lyfter verkligen fram pumpans smaker till nya höjder.

 

Användningsområden

Testa att göra en pumpasoppa (receptlänk) med kryddmixen, göra en amerikansk pumpapaj, eller varför inte krydda din pumpapannkakor (receptlänk) med den? Den passar även bra som smaksättare i allt från gröt, latte, scones, muffins och bananbröd. Det är verkligen den ultimata Halloweenkryddan, men passar alldeles ypperligt även i julbaket.

 

Svår att köpa, men barnsligt enkelt att göra egen!

Jag har tyvärr endast lyckats lokalisera kryddmixen i USA. Men sörj inte för det! Jag har nämligen experimenterat fram en hemmagjord variant som smakar lika bra som originalet jag köpte med mig från min senaste USA-resa. Det tar seriöst 3 minuter att slänga samman efter att du köpt hem kryddorna. Receptet innehåller endast 5 ingredienser. Hoppas du gillar resultatet lika mycket som jag!

 

Receptet 

Ingredienser:

  • 5 msk mald kanel
  • 1 msk mald ingefära
  • 3 tsk mald muskotnöt
  • 2 tsk mald nejlika
  • 2 tsk kryddpeppar

 

Gör så här:

1) Blanda samman alla ingredienser. Visst doftar det fantastiskt?

2) Förvara i en liten glasburk med lock, eller varför inte i en tom kryddburk?

Klar att använda!

 

/Sierra de Goldsmith, leg dietist.


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna