Gröt inspirerad av lussekatten
Vad tror du om ugnsbakad gröt gjord med saffran och russin? Den är magisk god och känns så där lyxig att unna sig. Den som vill kan gärna servera kakan med extra keso och nötter, eller varför inte lite varma hallon?
Näringsrik och mättande Lussegröt
Denna ugnsbakade gröt är magisk god och känns så där lyxig att unna sig, även när det inte är Lucia. Den går fort att slänga ihop och har en annan konsistens än vanlig kokt gröt – så du som tycker att gröt kan var för sliskigt – kommer att älska den här varianten!
Gröten är proteinrik tack vare kvarg och ägg och innehåller inget tillsatt socker. Havregrynen ger dig fibrer som mättar och gör gott. Den som vill kan gärna servera kakan med extra keso och nötter, eller varför inte lite varma hallon?
INGREDIENSER (1 PORTION)
- 1 dl havregryn
- 1/2 paket saffran
- 0,5 dl naturell kvarg
- 1 helt ägg
- 1 krm bakpulver
- Ca 10 russin (valfritt)
- Eventuellt lite sötning
SÅHÄR GÖR DU
- Blanda samman ingredienserna och fyll en liten ugnssäker form. Tips: gör dubbel portion (eller mer) i en större form/glasmatlåda så har du frukost/mellis/fika i fler dagar!
- Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 min.
- Servera som den är eller med valfria tillbehör! Personligen älskar jag keso och att pudrad på kanel samt skållade mandlar…
Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare