gröna-grilltips.jpg

Vegetariska grilltips del 1

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Äntligen är det grillsäsong! Få saker slår en grillkväll en ledig kväll nu när solen tittat fram och värmer igen. Här kommer bloggserien för dig som vill ha gröna och goda tips till grillen – något som gör gott för både hälsan och miljön.

Grilla vegetariskt

Vad tänker du när du hör grillsäsong? För många förenas grill med kött i mängder. Men för alla som försöker eller redan har minskat sitt köttkäkande hoppas vi att det här och våra kommande recept kommer bjuda på mycket njutning.

Varje vecka den kommande månaden inspirerar vi med nya tips. Först ut kommer ett recept på veganska grillspett med chimichurri!

Tofuspett med chimichurri

 

Ingredienser (4 portioner)

Spetten

  • Grillspett i trä/stål
  • 600 g fast tofu (naturell eller rökt)
  • 1 ask champinjoner 
  • 1 paprika i stora bitar
  • 1 zucchini i tjocka skivor
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 röd lök i klyftor

 

Chimichurri

  • 2 dl finhackad persilja
  • ¾ dl olivolja
  • ½ dl citronjuice
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 krm salt

 

Gör så här

  1. Skär tofun i centimeterstora kuber.
  2. Blanda ingredienserna till chimichurrin. Låt tofun marinera i såsen i minst 30 min, gärna längre. Ett tips är att hälla chimichurrin i en plastpåse som tofun får ligga och dra sig i, gärna i kylen över natten.    
  3. Blötlägg spetten och trä på tofu och grönsakerna. Grilla på medelvärme tills grönsakerna är genomstekta.
  4. Ringla över resten av chimichurrin och servera spetten med en fransk potatissallad exempelvis.

Enkelt, gott, näringsrikt och vegetariskt!

/Sierra de Goldsmith, psykolog, leg. dietist och personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna