Proteinrika bananvåfflor
Våfflor kan självklart göras på ett proteinrikt vis, här kommer ett recept med banan som grund.
Våfflor efter träningen?
Gillar du, liksom så många andra, nygräddade våfflor? Bra, för här kommer ett tips på en lite matigare, nyttigare och proteinrikare våffla.
Självklart finns det utrymme att äta en helt vanlig våffla ibland, men den här varianten är så god och enkel att du inte kommer känna att du går miste om någonting!
Recept på bananvåfflor med extra protein
INGREDIENSER
- 1,5 banan, gärna brun/övermogen
- 2 dl havregryn
- 2 dl proteinpulver (vassle) med exempelvis kanel- eller vaniljsmak
- 1 ägg
- 4 dl mjölk/mjölkdryck
- 1 tsk bakpulver
- Olja eller smör att pensla våffeljärnet med
GÖR SÅ HÄR
- Mixa havregrynen med en stavmixer eller matberedare.
- Mosa bananen med en gaffel.
- Vispa nu samman samtliga ingredienser till en jämn och klumpfri smet.
- Smörj våffeljärnet med matfett och häll på smeten. Grädda till gyllene.
Tips! Våfflorna fastnar lite lättare än vanliga våfflor så snåla inte med matfettet, framför allt inte de första två våfflorna. Smeten går även jättebra att steka små plättar med i en stekpanna på medelhög värme.
Servera med kvarg, grädde, keso, färska bär och frukt eller lättsockrad sylt.
Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare