Warning

Vi upplever just nu problem med inloggningen i vår app. Du är varmt välkommen att höra av dig till din närmsta klubb för att få hjälp att boka pass medans vi löser problemet.

Magnus Wilhelmsson | 20 mars 2020

Hur Covid-19 utmanar oss

TILL DIG SOM MEDLEM  

Jag heter Magnus Wilhelmsson och är VD på Nordic Wellness. Jag har varit med om mycket sedan 1997 när Nordic Wellness började sin resa i en liten och sliten källarlokal vid Backaplan i Göteborg.

Sedan dess har vi öppnat många klubbar över hela Sverige och det är, och har varit en fantastisk resa som fortfarande pågår. Idag hittar du oss ända upp i Umeå och hela vägen ner till Trelleborg, och fler klubbar ska det bli. Det visar att man kommer långt om man är beredd att arbeta för det.

Vi tror att hårt arbete ger resultat och under våra 23 år har Nordic Wellness varit med och bidragit till den svenska folkhälsan och stärkt arbetsmarknaden, både genom att bli en attraktiv arbetsgivare och genom hela det arbetet som görs för att leverera träningen vi behöver. 

 

Situationen som Coronaviruset har ställt oss inför idag, den påverkar oss alla. 

 

Jag vill därför dela med mig om Nordic Wellness situation idag. Vad vi gör och kan fortsätta att göra för att tillsammans ge den svenska folkhälsan de bästa förutsättningarna för friska liv. Och till sist vill jag rikta mig till dig som medlem: Du ska ha ett stort tack i en tid som denna (mer om det snart)

Hur framtiden ser ut kan ingen riktigt veta. Vi kan vara rädda för de värsta scenarierna och vi kan hoppas på de bättre. Som VD över ett företag som påverkar så mångas människors vardag ska jag inte spekulera i det jag inte vet – utan berätta vad som händer idag.

Det viktigaste är att du som medlem ska ha de bästa förutsättningarna för att känna dig trygg när du besöker din klubb för att träna.

Varje dag, timme för timme, följer jag tillsammans med mina duktiga kollegor utvecklingen i samhället. Vi förlitar oss på Folkhälsomyndighetens och regeringens information och rekommendationer i varje beslut vi tar.

Aldrig förr har vi lagt så mycket tid och resurser för att utöka våra rengöringsinsatser på klubbarna. Om desinfektionsmedlet är slut kan du vara säker på att leveransen är på väg (eller kommer så snart det finns på lager igen) och att vi vidtar åtgärder för att hålla rent.

All vår personal vet att de ska stanna hemma om de inte känner sig fullt friska. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du som medlem inte gått miste om att du ska: 

 

Stanna hemma om du känner av minsta symtom. Det är verkligen av högsta vikt för hela samhället att motverka smittspridningen.

 

En av de vanligaste frågorna nu är som väntat:

”Kommer ni att stänga gymmen?”

Vi har inga planer på att stänga så som det ser ut idag och vi hoppas självklart att det kommer att hålla i sig.

Men som jag tidigare var inne på kan jag inte berätta vad som kommer att hända, eftersom att ingen säkert kan veta vad som händer i framtiden.

Vad jag kan säga idag är att vi fortsätter att lyssna på rekommendationerna från myndigheterna och regeringen och är redo att sätta in nödvändiga åtgärder om situationen förändras.

Det finns förstås orsaker till att man inte vill stänga ner anläggningar som främjar fysisk aktivitet. Det gäller inte bara våra lokaler utan alla våra kollegor i branschen. Vi håller med Folkhälsomyndigheten om att alla som är friska ska ha möjlighet att utöva aktiviteter som främjar hälsan för att fortsätta hålla sig friska.

Det finns med andra ord ett stort värde i att hålla gymmen öppna. Eftersom att våra klubbar tillsammans med många andra aktörer i samhället är en kraft som värnar om vår hälsa.

Vi fortsätter att uppmuntra till en hälsosam livsstil och håller därför Nordic Wellness öppet. En kollega till mig berättade om ett citat hon stötte på häromdagen. Jag tycker att det sammanfattar hur vi kan tänka i dagar som dessa:

 

”Vad vi behöver nu är ett kallt huvud, ett varmt hjärta och rena händer 

 

Till sist vill jag tacka dig som medlem,  

Jag är otroligt tacksam för att du är medlem hos oss! Både du som stammis – det värmer att du har varit med så länge. Och du som nyss har börjat – jag är så glad att du har valt Nordic Wellness. Du har tillsammans med resten av våra medlemmar visat att vi kan göra det här tillsammans.

Vi har fått stor uppbackning från er genom allt från kommentarer på sociala medier, möten, mail och telefonsamtal. Det ger oss alla här på Nordic Wellness kraften att fortsätta ta bra beslut och jobba framåt.

Sedan vi öppnade tjänsten Wellness Online till alla våra medlemmar har vi sett en otroligt stor ökning i träningen online, och det är skönt att se att vi inte slutar vara aktiva i dessa tider. 

Vi ser att tvål och handsprit används flitigt på klubbarna vilket betyder att våra medlemmar tar ett stort eget ansvar.

 

Det ger mig hopp om att vi kommer att ta oss igenom det här tillsammans.  

 

Ta hand om dig och dina nära och kära,

Magnus Wilhelmsson

 

 

VÅRA ÅTGÄRDER

Här kan du hålla dig uppdaterad om våra åtgärder på Nordic Wellness. 

 

Stäng
Föregående
Nästa