Nordic Wellness | 06 juli 2021

Nordic Wellness till Kallebäcks Terrasser

Wallenstam välkomnar Nordic Wellness till Entré Kallebäck, den stora kommersiella fastigheten i det växande stadsutvecklingsområdet Kallebäcks Terrasser i Göteborg. Det blir i början av nästa år som Nordic Wellness öppnar sin nybyggda träningsanläggning på strax över 1 000 kvadratmeter i fastigheten som nu är under färdigställande. Nya och gamla medlemmar kan då träna i en ny, fantastisk lokal med panoramafönster i fastighetens entrévåning. 

 

– Vi är väldigt glada att välkomna Nordic Wellness till Kallebäcks Terrasser där vi just nu har över 1 100 hyreslägenheter i produktion. Nordic Wellness nya träningsanläggning visar på både områdets attraktionskraft och den fortsatta trenden med en stark efterfrågan på friskvård. Det är en medveten etablering som också ger ett fint mervärde till alla de som kommer att bo och arbeta i området framöver, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam. 

 

Nordic Wellness är ett av Sveriges ledande företag inom friskvård med över 280 etablerade anläggningar i Sverige. Deras nya träningsanläggning i Kallebäcks Terrasser kommer att erbjuda ett brett utbud av det senaste inom redskap, maskiner och gruppträning i en rymlig lokal. Dessutom kommer det finnas en konditionsavdelning med löpband, cykelmaskiner och roddmaskiner samt möjligheter till personlig träning. 

 

– Vi ser väldigt mycket fram emot att öppna i Kallebäcks Terrasser. Vi vill vara det bästa alternativet inom träning och hälsa. Bidra på bästa sätt till den allmänna folkhälsan med en plats där alla ska känna sig som hemma och välkomna, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness AB.

 

För dryg en månad sedan blev det också klart att CELLINKs verksamhet för bioprinting etablerar sig i Entré Kallebäck. Nu fortsätter uthyrningen av resterande kontorsytor i den toppmoderna kontosrsbyggnaden för inflyttning under 2022. Fastigheten byggs enligt Green Building och kommer att vara självförsörjande på förnybar energi. Egenproducerad vindkraftsel tillsammans med 1 000 kvadratmeter solcellsmoduler på taket bidrar till en klimatsmart vardag för hyresgästerna. Solcellsproduktionen kommer också att generera närproducerad el till laddningsplatserna i fastighetens garage.

Kallebäcks Terrasser har bästa läge nära kommunikationer, staden och naturen. Fullt utbyggt kommer området att erbjuda 1 800 nya hem, ett lokalt torg med restauranger, caféer, närservice samt kontor, skola, förskolor och en helt nytt Nordic Wellness. De första bostadshyresgästerna välkomnas till sina nya hem redan nu till hösten.

 

Om Wallenstam

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 59 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är cirka 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar energi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984. 

 

Kontakter

Wallenstam
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB
031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38
www.wallenstam.se

Nordic Wellness
Magnus Wilhelmsson, VD 
0708-494680
magnus@nordicwellness.se

 

Stäng
Föregående
Nästa