Nordic Wellness | 03 januari 2022

Rivstartar 2022 med sex nya klubbar på en dag!

Nordic Wellness expansion fortsätter oförtrutet och den 3 januari 2022 ökar kedjan med sex klubbpremiärer på en och samma dag. Göteborg Lundby, Stockholm Märsta, Landskrona, Frillesås Rya, Stockholm Rotebro och Norrköping Mirum är de nya adresserna som nu får en Nordic Wellness-klubb.

Nära till träning

Få kedjor har expanderat i samma takt som Nordic Wellness under de senaste två decennierna. Utöver att bidra till arbetsmarknaden finns ett folkhälsotänk i botten och målet är att ingen i framtiden ska behöva åka långt för att träna.

" - Internationella mätningar visar att närhet till klubben är viktig för att träningen ska bli av. Detta är ett bra riktmärke när vi planerar våra etableringar. Men även klubbarnas utbud och storlek ska komplettera varandra. Exempelvis kan vi öppna en större anläggning med gruppträning relativt nära en mindre anläggning som då erbjuder gym och kondition med andra maskiner eller till och med padel berättar Magnus Wilhelmsson, grundare och VD för Nordic Wellness." 

Snart 300 klubbar

De sex nya klubbarna innebär att kedjans klubbar i Sverige nu är 293 till antalet. Med över 355 000 aktiva medlemmar tillhör Nordic Wellness de största aktörerna i friskvårdsbranschen, något som var ett mål för grundaren Magnus Wilhelmsson redan vid starten för snart 25 år sedan.  

"- Jag startade med en enda liten och sliten klubb i en källare på Backaplan i Göteborg 1997. Idag går vi mot 300 klubbar och tillhör de största i Norden. Då som nu är vårt erbjudande ett mer hälsosamt liv genom träning och jag tror att det idag är viktigare än någonsin. Stillasittande och passivitet är ett folkhälsoproblem som fått breda ut sig och det kan bli kostsamt för både individ och samhälle. Med vår täckning ökar närheten till träning på arbetsplatsen och hemmet vilket kan vara på olika orter eller ibland län, säger Magnus Wilhelmsson."
Stäng
Föregående
Nästa