Yoga för kropp och själ

Nya forskningsrön bekräftar yogans positiva effekter på hjärnan och kroppen.

Positiva effekter av yoga

Den senaste tiden har det kommit in fler och fler forskningsartiklar som bekräftar det många yogis upplevelsemässigt redan lärt sig – att yoga har en myriad av positiva hälsoeffekter. Passa på att testa på något nytt och kamma hem hälsofördelarna vettja!

 

Vad hjälper yoga mot?

Yoga har, vid regelbundet utövande visat sig generera en stor mängd hälsofördelar. Här är ett axplock av de egenskaperna som ett långvarigt yoga-utövande kan bidra med.

 

  • Ökat välbehag
  • Större stresstålighet
  • Minskad smärta
  • Minska depressiva symtom och ångest
  • Minska risken för hjärt- och kärlsjukdom

 

Vilken yoga hjälper?

Det är främst de fysiska varianterna av yoga som har studerats, men med det sagt finns mycket som tyder på att även lugnare yoga generera de positiva hälsoeffekterna. Meditation är exempelvis något som har kraftigt stöd i forskning, vilket indikerar att även lugnare och mindfulness-baserad yoga har gynnsam verkan på kropp och knopp.

Tips till dig på Nordic Wellness

Du vet väl att du som är medlem med allaktivitetskort som gäller på alla klubbar på Nordic Wellness har tillgång till vår onlineträning? Där finns bland annat flera yogapass att välja bland. Perfekt för dig som har svårt at komma hemifrån, är föräldraledig eller vill testa på i hemmets trygga vrå innan du stiger in i yogasalen. Långsiktigt kan jag dock varmt rekommendera yoga i grupp. 

Här kan du läsa mer om forskningen bakom yoga

  

Sierra de Goldsmith, 
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna