Bakmix Saffranskladdkaka
Tyngre
500g
Tyngres nya Saffranskladdkaka vispar du enkelt ihop till julens godaste bakverk – fritt från tillsatt socker, och laddat med protein!
129 kr
För 1 stor eller 6 små kladdkakor:
1. Blanda 250 g (4,25 dl) kladdkakemix med 2 dl mellanmjölk och 3 msk olja i en bunke och rör till en jämn smet.
2. Smörj och mjöla en bakform (stor kaka ca 22 cm i diameter, små kakor ca 8 cm i diameter) eller klä formen med bakplåtspapper. Häll smeten i formen.
3. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 15 minuter**. Kakan är klar när kanten har stelnat men den fortfarande är mjuk och kletig i mitten.
**Tiden kan variera då alla ugnar gräddar olika. Tips! För bästa resultat låt kakan svalna i rumstemperatur eller kylskåp ca 30 minuter så den hinner sätta sig och bli lagom kladdig.
1037 kJ / 248 kcal
1037 kJ / 248 kcal
3,6 g
3,6 g
1,2 g
1,2 g
60 g
60 g
1,8 g
1,8 g
26 g
26 g
0,6 g
,6 g