Nordic Wellness Nr 1 2024 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 1

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

När Daniel Belge bara var ett och ett halv år gammal förlorade han sin syn till följd av en olyckshändelse. efter en rad felbehandlingar på sjukhus var hans syn permanent skadad och sedan 2008 är han helt blind. trots sämre förutsättningar än de allra flesta har han aldrig låtit motgångarna stoppa honom, och i år kommer han att ta sig an den största utmaningen hittills.


Daniel Belges liv har sedan barnsben varit kantat av
både enorma utmaningar och stora framgångar. Trots att han är helt blind har han alltid varit aktiv, idrottat på elitnivå och tagit sig an fysiska utmaningar som många seende bara kan drömma om. Han har bland annat sprungit sex halvmaraton, gjort två triathlon, två duathlon, bestigit Kebnekaise, cyklat Vätternrundan, kört motorcykel, sportbil och dykt. Men i september väntar den absolut största utmaningen hittills när han ska ta sig an Helsingborg Marathon.

– Jag drivs av självdisciplin och använder aldrig det faktum att jag är blind som en ursäkt för att göra någonting sämre än en seende. Sedan är jag också realist och jag vet att jag aldrig kan springa på samma villkor som en seende. Men jag gör alltid mitt bästa och ger alltid mitt yttersta i alla sammanhang och i varje situation, säger Daniel.

 

Nordic Wellness

Läs hela numret här!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna