Magnus_fb_final.jpg

Nordic Wellness stödjer Mustaschkampen

Publicerat: av Nordic Wellness

Nordic Wellness är idag en av Sveriges största träningsverksamheter med över 120 klubbar runt om i landet. Här tränar idag över 200 000 människor som alla har egna mål med sin träning och hälsa. Det är tillsammans med dem vi skapar ett gemensamt mål och spänner musklerna för att lyfta Mustaschkampen.

– På ett eller annat sätt påverkas vi alla någon gång i livet av cancer, oavsett om det är vi själva som drabbas eller någon i vår närhet. Det känns helt självklart för mig som VD på ett friskvårdsföretag att göra vad jag kan för att minska antalet drabbade och bidra med pengar till forskningen. Därför ställer Nordic Wellness upp i Mustaschkampen 2016, säger Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

Mustaschkampen är en årlig kampanj som pågår under hösten/vintern till förmån för prostatacancer, idag Sveriges vanligaste cancerform. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till forskning om sjukdomen samt driva opinionsbildning för en bättre prostatacancervård. Den uppmanar dessutom alla män över 45 år att genomföra en PSA-undersökning.

– Vi är jätteglada att ha fått med Nordic Wellness som en av våra huvudsponsorer då vi i årets kampanj även fokuserar på mäns hälsa. Män motionerar mindre än kvinnor och har en mindre hälsosam livsstil. Det vill vi ändra på, säger Torsten Tullberg, kampanjledare för Mustaschkampen.

Läs mer om Mustaschkampen här


intrinity_nyhetsbild.jpg

In-Trinity – Nytt träningskoncept till Nordic Wellness

Publicerat: av Nordic Wellness

Träningskonceptet och redskapet In-Trinity öppnar upp helt nya dörrar för både flexibilitet och effektiv styrketräning. Nordic Wellness är först i Sverige med att ta in det nya konceptet, signerat Spinning-grundaren Johnny G och Matrix.

Idén till In-Trinity fick Johnny G från när han låg på en kulle av gräs intill en flod i Brasilien. Samtidigt som han låg där och började sträcka ut sig själv slogs han av tanken att om han kunde föra sina händer under jordens så skulle han kunna utöka sin rörelse och nå djupare än marken skulle tillåta. Tankarna formades till en idé, som slutligen resulterade i det unika redskapet som vi nu väljer att ta in till Nordic Wellness.

Redskapet kommer att användas under speciellt utformade pass där vi nyttjar brädan till fullo för att bli öka vår flexibilitet och styrka. Kolla in filmen nedan så kommer ni snabbt inse hur träningskonceptet kommer att skapa nya möjligheter för din träning.

Mer information kommer om framtida klasser och vilka klubbar In-Trinity kommer att finnas på.



wellnessonline_undersida.jpg

Nordic Wellness flyttar in i 200 100 vardagsrum.

Publicerat: av Nordic Wellness

Wellness Online är äntligen här och kostnadsfri för alla med allaktivitetskort som gäller på alla klubbar! Du som har ett gymkort med tillgång till en klubb har möjligheten att testa tjänsten fram till den 31 augusti!

– Idag har vi 118 klubbar med ca 200 100 medlemmar. Vi växer så det knakar, men för att verkligen vara helt tillgängliga för alla har vi tagit ett naturligt steg i utvecklingen. Fantastiska Wellness Online kommer hjälpa alla våra medlemmar att träna, oavsett var de befinner sig i Sverige, säger Magnus Wilhelmsson, vd på Nordic Wellness.

Passen som från och med idag finns tillgängliga på hemsidan är Core Move, Fast Move, Strength Move, Body Move, Tabata Move och Mama Move. De olika passen är utformade för att från start kunna erbjuda en så variationsrik, heltäckande och inspirerande träning som möjligt. Mama Move sticker ut lite extra och i filmen utför Karin Björneloo passet tillsammans med sin egen dotter. Kort därpå kommer vi även att erbjuda två Yoga-pass, perfekta att börja semesterdagarna med.

Wellness Online kommer att vara kostnadsfri för våra medlemmar som har ett allaktivitetskort som gäller på alla Nordic Wellness-klubbar. Däremot får du som har ett gymkort med tillgång till en klubb möjligheten att testa tjänsten fram till den 31 augusti!

Har du några frågor om tjänsten, kontakta kundservice.

Välkommen till Wellness Online


650X340_NW.jpg

Nordic Wellness ny huvudpartner till OCR Golden Trophy

Publicerat: av Nordic Wellness

Military Fitness lanserade 2015 ett nytt koncept när det kommer till OCR-lopp. Inspirationen kommer från ett amerikanskt lopp där idén är kortare distanser och fler hinder, mer explosivitet och styrka istället för uthållighet och långa löparsträckor. I år arrangerar Military Fitness inte mindre än 6 lopp i Västra Götaland.

 – För oss är det är naturligt val att inleda ett samarbete med en framgångsrik träningsaktör som Nordic Wellness. Våra liknande värdegrunder skapar spännande möjligheter och förutsättningar för att utveckla våra OCR-tävlingar i framtiden, säger Military Fitness Swedens´s VD Tommy Carlsson.

 Nordic Wellness är en snabbt växande träningsverksamhet som förstår vikten av mångsidig träning och följa de senaste trenderna. Det breda utbudet av hundratals gruppträningspass och de senaste träningsredskapen gör de 200 000 medlemmarna väl förberedda inför en utmaning som denna.

 – OCR har varit en het trend länge, och vi är övertygade om att den är här för att stanna. Vi har sedan OCR-loppens intågande varit på jakt efter en partner som vi kan identifiera oss med, någon som i sitt gebit står ut. Efter ett besök på OCR Golden Trophy´s tävling på Stenungsbaden i april blev vi imponerade över den stora mängden kreativa hinder, glädjen bland deltagarna och den höga kvalitén på genomförandet generellt. Då blev valet enkelt, säger Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

Till anmälan


Guldhjärtat.jpg

Arena vinner Guldhjärtat 2015

Publicerat: av Nordic Wellness Marknadsavdelning

Sedan 2011 delas det prestigefyllda Guldhjärtat årligen ut till inspiratörer och aktörer i träningsbranschen. I år kammade Nordic Wellness Arena hem det ärofyllda priset Årets Klubb/gym.
– Det känns fantastiskt roligt, säger Magnus Wilhelmsson, VD för Nordic Wellness.

”Att vara en uppstickare är inte alltid lätt. Att vara nydanande i en etablerad värld ett konststycke”. Så inleds motivationen som bar Nordic Wellness Arena hela vägen till prispallen.

Nordic Wellness Arena öppnade i juli i år och ligger i anslutning till Skidome i den nybyggda multisportarenan Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Klubben har varit en av Nordic Wellness allra största satsningar, och populär sedan start. Med 3 500 kvadratmeter gym och en 10 000 kvadratmeter lokal för längdskidåkning på snö (inomhus!) är anläggningen unik i sitt slag, och det var något juryn tog fasta på. Ord som oväntad och kaxig lyftes i samband med prisutdelningen.

Men det var inte bara Arena som lovordades. Priset delades till stor del ut till hela företaget, för dess prestation landet över. ”Detta snabbväxande företag är ett av Sveriges idag mest synliga varumärken inom klubbträningsindustrin. Med ständigt nya anläggningar, från stort till smått, har de bevisat att expansion i rasande fart är möjlig”.

– Jag är otroligt tacksam för att jag får vara en del av den fantastiska utveckling som vi har haft inom företaget de senaste åren. Alla möten med alla härliga människor gör att man orkar jobba dygnet runt, säger Magnus Wilhelmsson.

Vad kan vi då förvänta oss av Nordic Wellness det kommande året? Hur ska företaget se till att kamma hem Guldhjärtat 2016?

– Vi ska fortsätta att ligga i framkant, vara innovativa och kreativa, säger Magnus Wilhelmsson.



Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna