Nordic Wellness Nr 2 2024 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 2

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Mårtens liv började i värsta tänkbara uppförsbacke, vilket gör hans livsöde och levnadsresa än mer imponerande. När han föddes i Sydkorea 1975 var hans biologiska mamma ensamstående med flera barn än vad hon kunde försörja. Hon tvingades därför lämna Mårten till ett barnhem där han väntade på adoption till Sverige. Emellertid var han både sjuk och undernärd och hamnade i stället på ett sjukhus i Seoul. Men Mårten var en kämpe och tillfrisknade så pass att han till slut ändå klarade resan till sin nya familj. Som i en lycklig saga kom storken med honom nedbäddad i en korg med ett rött äpple. Här borde allt ha vänt till det bättre, men Mårtens svårigheter var långt ifrån över.

BRÅKIGA OCH STÖKIGA ÅR

– Trots en kärleksfull familj mådde jag långt ifrån bra under min uppväxt. Bara att se annorlunda ut i lilla Mörrum var långt ifrån populärt på min tid och jag kämpade varje dag med mig själv för att hitta en anledning till att bara finnas. På utsidan skapade jag en fasad men på insidan rådde det fullt krig, säger Mårten som berättar att allt exploderade för honom i 15-årsåldern. Han upptäckte att han var extremt bra på att slåss, och började söka sin identitet i slagsmål och kriminalitet.

– Det hela bottnade i en otrygghet, och jag kan önska att jag då mött någon som vågat kliva in och vara en förebild för mig, men samtidigt ligger det inte för mig att ångra allt dumt man gjort eftersom det är meningslöst att älta saker i det förflutna och det man inte kan förändra. Man får lära sig av det i stället, säger han.

Vad är det värsta som kan hända om jag försöker?

– För mig som då befann mig på en becksvart plats där jag i stort sett ville hoppa ut för stupet varje dag fick dessa ord mig att börja tänka om. Jag hade levt i tron att allt i livet var förutbestämt och att jag bara råkat få en skit-lott, och så möter jag ordet skapa. Jag tänkte att det måste innebära att jag själv kan påverka mitt eget liv. Skapa mig själv. Jag ville ju egentligen inte vara den jag var just då, så jag tänkte vad är det värsta som kan hända om jag försöker?

 

Nordic Wellness

Läs hela numret här!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna