Drömjobbet 2014 - Deltävling 4 OCH VÅRA FINALISTER!!

Publicerat: av Effie Tagaras, projektledare för Drömjobbet

Den fjärde och sista deltävlingen kan också ha varit den svåraste för många, för denna deltävling handlade om en av PT-jobbets väsentliga delar: marknadsföring och försäljning.

Uppgiften var följande: våra tävlande fick själva hitta på en valfri aktivitet som skulle kosta 200:- per deltagare. Det enda kravet på aktiviteten var att den skulle gå att utföra antingen i någon av Nordic Wellness lokaler, utomhus eller på annan plats om den tävlande hade tillgång till det. Aktiviteten behövde heller inte ha med träning eller hälsa att göra utan det var alltså fritt fram. Alla pengarna skulle dessutom gå oavkortat till barncancerfonden. :)

Till skillnad från de andra deltävlingarna så hade våra tävlande endast en deadline att hålla sig till då aktiviteten skulle vara genomförd.

Jag måste erkänna att vi projektledare var lite oroliga för våra tävlande, hönsmammor som vi är. ;) Just för att vi ju vet hur svårt det är!

I en perfekt värld hade det räckt med att en PT var duktig på att motivera, coacha och lära ut träning. Men för att ens få möjligheten att visa upp alla de här egenskaperna så måste man först och främst kunna förmedla dem ut mot potentiella kunder. En PT som själv tycker att priset på PT är för högt (jodå, de finns) kommer säkerligen inte få lika många kunder som en PT som faktiskt inser värdet av vad den själv kan erbjuda.

För vad är egentligen "för dyrt"? Samma person som tycker att en PT kostar för mycket kan utan att blinka lägga ett par tusen i månaden på lösögonfransar (fattar ni - lösögonfransar, blinka - haha!), fejknaglar och frisören. Eller ett par märkesjeans. Ja, ni fattar.

Så allt handlar om vad man ser ett värde i och i Sverige är vi rätt kassa på att ta betalt för tjänster som har med träning och hälsa att göra. Eller kanske på att framhäva oss själva överlag; vi har istället Jantelagen som ligger som en grå, stickig filt över våra huvuden...

Nåja, tillbaka till deltävling 4. :) 200 spänn skulle alltså våra deltagare ta för sin aktivitet, så det gällde att både skapa något som man själv trodde på och tyckte var kul och att marknadsföra det utåt. För även om pengarna går till välgörenhet så ska man inte låta sig luras att tro att folk står på kö för att betala.

Till vår stora glädje tog många till sig uppgiften med stor iver och gjorde ett alldeles lysande marknadsföringsjobb! Generellt är vi väldigt stolta över dem alla för att de ens försökte sig på detta, även om det var långt utanför deras komfortzon.

Och det totala resultatet blev alldeles strålande - hela 23.000 kr fick våra duktiga tävlande ihop tillsammans!! Ett superbt bidrag till Barncancerfonden. Störst summa fick William Kinnander ihop tack vare de 21 deltagarna som kom på hans fyspass "Refuse to Lose". Olivia Sund var en god tvåa; 2800:- drog hennes danspass "Bad Taste" in och Olivia lyckades dessutom få hela två artiklar skrivna om sig och sitt pass i lokaltidningen! :) Kajsa Jutman håvade in den tredje största summan på 2400:- med sin "Core Challenge".

Nedan kan ni se några bilder från våra tävlandes aktiviteter. Märk väl att de själva gjort affischerna - vi har inte lyft ett finger!

 

Olivia .affisch

Några av Olivias "Bad Taste"-deltagare. :)

 

Siri .affisch

Siris superklass!

 

Robin -eriksson -poster -jpg -2

 

Robin "The Motivator" Eriksson!

 

Image1

 Fullt ös med Christian!

 

Image (2)

 Visst blir man sugen på att hoppa i?!

 

Men nu till det ni alla (eller i alla fall vi projektledare, jury och deltagare) längtat efter sedan Drömjobbet startade den 25/10 - avslöjandet av våra finalister!!

Män

  1. William Kinnander
  2. Robin Eriksson
  3. Christian Franz Delgado Pettersson
  4. Michael "Super Mike" Gyansah

 

Kvinnor

  1. Olivia Sund
  2. Siri Nordén
  3. Evelina Karlsson
  4. Kajsa Jutman


Den ordningen de står uppskrivna i är den ordning som de står i poängmässigt gentemot varandra; William och Olivia ligger alltså etta för tillfället, Robin och Siri tvåa osv. Varför detta ens är intressant är för att de tar med sig denna rankning in i finalen, då det är den sammanlagda poängen av de 4 deltävlingarna + finalen som avgör vem som vinner!

Men ALLA har chans att vinna; går man in i finalen med en lägre rankning så får man helt enkelt kämpa desto hårdare där och då. :)

För er som missat det så går denna rafflande final på Fitnessfestivalen, sönd kl 13.00, Nytt Liv-scenen. Själva tävlingsmomentet kommer sätta finalisternas styrka, spänst och kondition på prov så missa inte detta för allt i världen!

Kom och heja på din favorit! :)


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna