huvuudbildchoklad.JPG

200 kalorier i bilder

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Hur ser 200 kalorier ut i bilder?

Skribent: Sierra de Goldsmith

De flesta av oss underskattar hur mycket energi ett livsmedel innehåller. Vi tror dels att vi äter mindre portioner än vi faktiskt gör, men tror även att maten framför oss är mer energisnål än vad den är i verkligheten. 

I normalfallet är det förvisso inte nödvändigt att räkna kalorier, men det kan vara bra att ha en grundläggande uppfattning av vilka livsmedel som är energitäta. Det är nämligen som så att det oftast är utfyllnadsmaten, det där lilla extra som slinker ner mellan de vanliga måltiderna som bidrar med mest energi (och minst näring!). Den typen av mätt mättar dessutom sämre än den näringsrika. Men även livsmedel som fått epitetet "nyttiga" kan vara energirika, som avokado eller olivolja exempelvis. Även om de är hälsosamma livsmedel som absolut kan ingå i en hälsosam kosthållning så kan det vara värdefullt att veta om att de är just energirika, framförallt om du är en person som försöker minska i kroppsvikt.  

Om du ändå vill ha någon slags referens till 200 kalorier kan ditt dagliga energiförbrukning vara en vettig jämförelsepunkt. Hur mycket energi som just du ska äta är individuellt och beror på en rad faktorer som kroppsvikt, kön, ålder, muskelmassa, livsstil och dina mål. För att få en generell uppfattning om mängden kan du testa att fylla i dina värden på matkalkyl.se. Välj "använd formuläret direkt" och fyll i dina uppgifter så får du veta på ett ungefär vad ditt behov hamnar. 

 

200 KALORIER I BILDER

 

55 g (1/2 påse) bilar

35 g choklad

2 msk jordnötssmör

1 st avokado

2,75 dl rödvin (1 standardglas=1,5 dl) 

 

1,5 dl valnötter

4 tjocka skivor hårdost (28 %)

35 g chips

1,75 msk olivolja

2 msk smör

1 dl kokosmjölk

 

 

/Sierra de Goldsmith, leg dietist

 

 

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna