bananmuffinshuvudbild.png

Nyttiga frukostmuffins med endast 3 ingredienser

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Testa att laga dessa närings- och proteinrika "muffins". Du behöver bara 3 ingredienser och de är klara på mindre än 20 minuter!

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

less is more

I min vardag handlar det om att förenkla matlagningen så gott det går. Jag har helt enkelt inte tillräckligt med tid för långkok, egna inläggningar och surdegsjäsningar just nu. Men bara för att jag har en lite mer tidspressad vardag med småbarn hemma, vill jag inte göra avkall på att maten ska vara hälsosam. Tvärt om är det som mest viktigt för mig att jag lagar bra mat, nu när jag har ett barn att mata!

Om du, liksom jag, har det lite knapert om tid (eller engagemang!) är mitt bästa råd till dig att håla det enkelt. Utgå från bra, näringsrika livsmedel och komplicera inte saker i onödan. Jag hade kunnat experimentera mig fram till en "perfekt" muffin med fyra olika mjölsorter, frön och "superfoods" som jag mat för hand och groddat i förväg. Istället ger jag dig detta, löjligt enkla recept på muffins som funkar alldeles ypperligt som mellis och inte kräver en eftermiddag i arbetsinsats. Ingredienserna är troligen sådant du brukar ha hemma dessutom.  

Och tro det eller ej så är de jättegoda! Jag har döpt dem till frukostmuffins, men de funkar inst lika bra som mellis eller fika. 

 

Frukostmuffins med blåbär (ca 9 minimuffins)

  • - 2 stora, mogna (helst brunprickiga!) bananer som du mosat med en gaffel
  • - 4 hela ägg 
  • - 1 dl valfria bär (jag använde en blandning av björnbär, blåbär och ligonhallon). Frysta eller färska. 

Blanda samman banangeggan med äggen och fyll mini-muffinsformar ca 3/4 fulla. Toppa varje form med lite bär som du försiktigt trycker er i smeten. Ställ in underverket mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-13 minuter eller tills de ser sammanhållna ut. Låt svalna och mumsa på!

 

Det var alltså inte svårare än så! Gott, enkelt och nyttigt.  

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna