kycklingsallad bild.JPG

Enkel sommarsnabbmat

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Så här löser du komplett och näringsrik sommarmat på nolltid!

 

Skribent: Sierra de Goldsmith

Semester innebär för de allra flesta en nödvändig paus från rutiner och vardagssysslor. Samtidigt uppger många att de saknar sina matrutiner efter en längre tids ledighet. När du inte planerar behöver du förmodligen fatta matbeslut hungrig, och då finns risken att du tar till det som ger dig tillfredsställelse snabbt, typ mat som är energirik, fet och salt. Det fungerar givetvis alldeles utmärkt med ett par nödlösningar under semestern, men det kan snabbt bli för mycket av det goda.

Känner du att du vill fortsätta njuta av semesterns kravlöshet men ändå få i dig bra käk? Testa de här löjligt enkla sommarmåltiderna som du slänger ihop i ett nafs! Perfekt att äta i trädgården, ta med sig till stranden eller slänga ihop hemma efter en lång dag.

  

WRAP MED VARMRÖKT LAX

Köp varmrökt lax och aioli från fiskbilen, fullkornstortillas, sallad och sockerärtor i mataffären. Komponera ihop en omega-3-rik wrap på nolltid!

 

TONFISKBAGUETTE

Köp ett par burkar tonfisk, naturell kvarg, senap, rödlök, tomat och en grov baguette. Grovhacka rödlöken och blanda med tonfisk och kvarg (ca 1 dl kvarg/tonfiskburk) och smaka av med senap, salt och peppar. Fyll baguetten med skivad tomat och tonfiskröran. Vill du lyxa till det är det även gott att blanda i några grovhackade kokta ägg samt kapris och selleri i tonfiskröran.  

 

KYCKLINGSALLAD

Köp en grillad kyckling, en burk keso med paprikasmak, en förpackning valfria bönor och valfria grönsaker och frukter som färdigskuren sallad, körsbärstomater och jordgubbar. Skölj bönorna och blanda sedan samtliga salladsingredienser. Servera med keso, ringla eventuellt över olivolja och balsamvinäger. Vill du inte äta kött? Det går minst lika bra med exempelvis oumph, vegme, quorn, annat köttsubstitut eller bönor. 

 

RÖKT TOFU, GRÖNSAKER OCH HUMMUS

Enklare än så här blir det inte. Köp en färdiglagad hummus, en rökt tofu (eller falafel!) och dina favoritgrönsaker (förslagsvis en påse morötter, rädisa, stjälkselleri, körsbärstomater och broccoli) samt frukt. Skölj grönsakerna och skär i stavar. Skär även tofun i stavar. Servera med hummus som dipp. Ät frukten som dessert.  

  

PASTAPESTO

Köp pasta (gärna fullkorn eller bönpasta), en burk pesto och valfri proteinkälla, exempelvis quornbitar eller naturell tofu. Tina eventuellt quornbitarna och ärtorna. Koka pastan och låt svalna. Blanda med ärtor, pesto och ”köttet”. Låter du ärtorna förbli frusna hjälper det till att hålla matlådan kall längre!

 

/Sierra de Goldsmith, leg. Dietist, tränare och psykologstudent


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna