marockansk.png (1)

Tips på bra matlådemat

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Därför borde du börja med matlåda!

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

Varför matlåda?

Det finns flera fördelar med att hitta en vardagsrutin av att laga och ta med sig mat att äta på exempelvis jobbet eller skolan.

1. Att ha med sig matlåda varje dag kräver att du i förväg tänker igenom dina måltider. Genom att ha en plan för vad du ska äta, minskar risken för att du hoppar över mål eller behöva hitta nödlösningar, som en macka eller en bulle för att hungern slår till akut.

2. En annan vinst är att du kan se till att få i dig mer näringsrik mat. Uteluncher tenderar (generellt sett, inte alltid) var mindre näringsrika.

3. Ett tredje motiv till att laga matlådor är att det är ekonomiskt. Att köpa lunch ute är en kostnad som lätt tickar på!

 

Hitta din rutin

Som med alla nya beteenden tar det ofta lång tid innan de blir "vanor" som går på rutin. Ge därför inte upp, utan bestäm dig för att testa att implementera detta långsiktigt och testa att exempelvis ha med dig lunch 3 av 5 dagar i veckan under 3 månaders tid. Efter det perioden, utvärdera och se om det verkar vara en bra nivå för dig eller om du kan göra ytterligare förändringar. 

 

Tips på goda matlådor

Jag älskar att ha med mig matlåda, även om jag också uppskattar en och annan utelunch i trevligt sällskap. Men genom att för det mesta ha med mig mat, njuter jag lite extra när jag väl träffar en vän på en lunchdate eller köper en lyxig sallad från favoritstället efter en stressig förmiddag.

För att hjälpa dig på traven med att laga matlådor kommer några av mina favoriter. Tips! Laga mycket av din favorit, frys in och ta fram vid behov. 

 

Tacopaj

Teriyakistekt lax med sötpotatis och blackbean-salsa

Pannbiff av formbar sojafärs och potatis

Tofu-stroganoff med ris

Vegetarisk lasagne med keso och sojafärs

Kycklinggryta med citron och råris

 

 

/Sierra de Goldsmith, psykolog, leg. dietist och personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna