Nordic Wellness Nr 4 2021 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 4

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Det satt långt inne, men nu är sommaren äntligen här. Året har varit en prövning i dubbel bemärkelse då både kölden och pandemin hållit oss alla i ett hårt grepp. Men nu har de båda börjat släppa och vi kan se fram emot ljusare och varmare tider. Så jag vill passa på att tacka dig som kämpat både med att hålla smittan, stången och med din egen träning i en tid då vi alla fått styra om vår vardag en hel del.

På sommarnumrets omslag möter du ett väl-bekant ansikte: Den folkkära hälsoexperten Leila Söderholm. Hon berättar om hur man lurar sin hjärna att överkomma även medicinska tillstånd.

Vi pratar också med PT:n Marc Törngren som tävlar och undervisar inom träningsformen calisthenics, eller street workout, som baseras på kroppsvikts-övningar som kan utövas i princip var som helst och som egentligen inte är lika tufft som det verkar.

När vi ändå befinner oss utanför gymmets väggar passar vi på att besöka vår klubb Najaden i Haninge. De har en cage på utsidan och i pandemitider fick även cyklarna och dansen följa med ut i det fria.

Du som bor i eller i närheten av Göteborg kan sedan i våras anlita mångkamperskan Mari Klaup som PT. Mari har en lång historia inom friidrott både som estnisk landslagskvinna och som svensk ungdoms-tränare. Nu har hon bytt fot från att coacha atleter till helt vanliga motionärer.

Fokusklubben är denna gång ett riktigt flaggskepp mitt i Stockholm. Under hösten 2020 förvandlade vi Systembolagets gamla lokal på Drottninggatan till vår nya premiumklubb. En insats både för folkhälsan och för att ge lite mer liv och rörelse åt en gata som under Coronaåret varit tämligen avfolkad.

Sista hållplatsen i detta nummer ligger i norr, vår partner Umeå IK. Klubben bildades för över hundra år sedan och blev kända för den breda allmänheten då man fullständigt dominerade Damallsvenskan under 2000-talet.

Vi pratade med deras lagledare Valle Anundsson om hur viktig träningen var när det begav sig och hur avgörande den är idag.

 

LÄS HELA NUMRET HÄR


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna