Nordic Wellness Nr 6 2021 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 6

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Välkommen till årets sista nummer. Vi rundar av ytterligare ett ganska jobbigt år där vi alla fått anpassa oss och göra avkall på sådant vi tog för givet. Men nu ser det ut som att ljusare tider stundar, trots att vi går in i den mörka årstiden. Pandemin har dock haft sina ljusglimtar som att många människor har börjat träna under restriktionerna och jag hoppas att det håller i sig. 

Du som känner mig vet att folkhälsan är min främsta drivkraft. Det är anledningen att vi expanderar i en sådan rasande takt. Målet är att bidra till ett Sverige där alla har nära till träning och med snart 300 klubbar runt om i landet börjar det bli greppbart. Och jag märker att vårt arbete uppskattas. För några veckor sedan fick jag ta emot priset ”Founder of the year” av HKH Prins Daniel. Priset har instiftats för att uppmärksamma grundare och entreprenörer och jag är oerhört stolt över att få ta emot utmärkelsen. 

Att träning räddar liv betvivlar få nuförtiden. Vår PT i Kungsbacka, Natalie Diamantidis, menar det bokstavligen. Efter några tunga ungdomsår och en elitsatsning som medförde skador i flera delar av kroppen såg hon ljuset på gymmet. Nu jobbar hon med att hjälpa andra med fysiskt och psykiskt välmående. 

Även Mattias Reck har erfarenhet av att en misslyckad elitsatsning kan bli till det bättre. Under sin tid som cyklist utvecklade han sin pedagogiska ådra och idag tränar han Tour de France-stallet Trek Segafredo och elitskidåkare. Men Mattias coachar även privatpersoner som vill bli bättre cyklister. I detta nummer bjuder han på nyttiga träningstips inför Vättern Runt och andra cykellopp under kommande år. 

Vårt pass denna gång är en riktig långkörare som hängt med i över 20 år: Cardio Walking. Men klasserna är fortfarande fullbokade landet över. Kanske beror det på träningsformens skonsamma moment. Vår instruktör Maja Josefsson berättar hur CW hjälpte henne att komma tillbaka efter en besvärlig knäskada. 

Är du i närheten av Farsta 6 november? Bege dig i så fall till Sköndal handelsområde där vi inviger vår nya storklubb på 2200 kvadratmeter. Fina öppningserbjudanden och goda överraskningar väntar för dig som är där bland de första. 

Sist men inte minst rundar vi av med lite guld hos Skuru IK:s handbollsdamer i Nacka. En kämpande klubb som tack vare träningsglädje med jämna mellanrum lyckas norpa översta pallplatsen från storkonkurrenterna i översta handbollsligan SHE. 

 

LÄS HELA NUMRET HÄR


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna