Nordic Wellness Nr 1 2022 Omslag

Nordic Wellness Magazine nummer 1

Publicerat: av Nordic Wellness Magazine

Vi vänder blad och börjar med ett nytt papper. Men om du läser detta misstänker jag att du redan är medlem hos oss och besöker någon av våra snart 300 klubbar.


Att börja träna brukar vara ett återkommande tema bland nyårslöftena. Jag vågar påstå att det är ett av de bättre. Att jobba upp konditionen, sänka blodtrycket, få upp lungkapaciteten och ner övervikten är den bästa investeringen du kan göra för framtiden. Och i dessa pandemitider kan det dessutom löna sig fortare än något annat. 

Som en av Sveriges största aktörer inom folkhälsa har vi från dag ett gjort vårt yttersta för att alla ska kunna träna säkert. För vi vet hur viktigt det är både för välmåendet och immunförsvaret. 

Ett av våra största mål är att alla ska ha nära till träning och vi växer kontinuerligt. 3 januari var exempelvis ett viktigt datum då vi öppnade sex nya klubbar på samma dag och det kan du läsa mer om i detta nummer. Men vi ökar även digitalt med Wellness Online där vi kontinuerligt lägger upp nya pass. Sedan pandemin slog till har över 1,5 miljoner pass genomförts. 

Passet The Trip Live kan beskrivas som det bästa av två världar. Det är virtuell upplevelseträning på cykel med instruktör på plats. Vår instruktör Helena Ljungström berättar om hur det funkar. 

Träning handlar mycket om motivation. På den punkten är det inte många som slår tävlingsmänniskan och forna skiddrottningen Magdalena Forsberg. Det gäller såväl i spåret som På Spåret och flera andra populära teveprogram. 

Såhär i vintersportsäsongen är det många som är på väg till de stora utförsbackarna. Då är det bra om även kroppen är förberedd. Vår PT Jonathan Lindgren, som också är hockeytränare, bjuder på sina bästa stöttande övningar för att hålla ihop och hålla sig på fötterna. 

Även vår nye ekonomichef, Claes Ljungqvist, är en isens riddare med ett förflutet hos Frölunda hockey. Därefter ägnade han många år inom fordonsindustrin innan han bytte fot till folkhälsa hos oss. Claes menar att det är omöjligt att inte bli smittad av den träningsatmosfär som råder på kontoret. 

Sist men inte minst möter du vår nya partner Brödernas – den nya stjärnan på hamburgarhimlen som expanderar i en rasande takt, men aldrig tummar på sin berömda kvalitet. Vi pratar entreprenörskap och värdet med att faktiskt kunna unna sig något gott mellan varven.

 

LÄS HELA NUMRET HÄR


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna