Sandraa Profil

Never miss a chance to dance!

Publicerat: av Sandra Malmberg

"Sträck på ryggen, upp med bröstet, in med magen"

Välkommen till veckans inlägg som kommer handla om dans som träningsform!

 

Mitt namn är Sandra Malmberg och är dansinstruktör på Nordic Wellness Göteborg. Som 5-åring introducerades jag in i dansvärlden och sedan dess har dansen varit en stor del av mitt liv. När jag tänker tillbaka på min uppväxt ler jag brett och ser timmar framför spegeln i danssalen, långa bussresor till tävlingar, massvis med paljetter och massa glädje. När jag får frågan om vad min bakgrund inom träningen är sträcker jag på mig stolt och svarar DANS.

Discodans, balett, street, modernt ja listan kan göras lång. När jag tävlingsdansade fick jag ofta höra att hemligheten till min framgång var min utstrålning. Att min energi och glädje till dansen lyste igenom och det är därför mina pokaler står där dom står på hyllan.

För ett par år sedan ville jag göra en förändring och jag började styrketräna. Ja ni läste rätt, dansaren började lyfta skrot i gymmet.

Jag bytte helt enkelt ut dansskorna mot hantlar:)

 

Men dansen följde även med mig dit, fast på ett annat sätt. Jag ville inte sluta dansa men jag ville trappa ner, så jag valde att ha dansen som en hobby. Tre pass i veckan där jag får inspirera andra så som alla mina tidigare danslärare inspirerat mig. Idag handlar inte dansen om prestation eller att ha så fina linjer som möjligt utan om att släppa loss. Svettas tillsammans med andra och få ha lite kul. Nu finns det ingen som står och ber dig hålla in magen eller sträcka mer på dig utan nu lägger man sin egen nivå på vad man själv känner för att prestera.

Dans som träningsform? Jag säger JA, alla dagar i veckan! :) Det som är det bästa med just dans som träningsform är att alla är vi olika. Vi har olika bakgrunder och olika förutsättningar, men vi har en sak gemensamt- glädjen! Jag tror på att om man vill komma någonstans, vare sig det handlar om att bygga större biceps eller komma ner i splitt, ska man göra det med ett leende på läpparna. Livet blir så mycket lättare om man kan tillåta sig att ha lite roligt ibland.

Så kompisar, NEVER MISS A CHANCE TO DANCE!

 

 

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna