Motivation

Motivation

Publicerat: av Fredrik Fernström Jönköping

Mitt namn är Fredrik Fernström och jag arbetar som Personlig tränare och instruktör i Region Jönköping. Min tidigare idrottsbakgrund har varit väldigt blandad, jag har spelat fotboll på olika nivåer men även spelat tennis. Själva gymträningen fann jag när jag skadade knät och var tvungen att sluta med fotbollen. Jag älskar att pressa mig själv och få ut det där lilla extra, den känslan försöker jag även förmedla till mina kunder så dem kan ta sig till en ny nivå i sin träning! De passen jag kör är GRIT™ Strenght, TRX, X-Challenge, Bootcamp och seniorträning.

Denna veckan har jag fått den stora äran att skriva på PT- bloggen och jag tänkte skriva om ämnet motivation.

MOTIVATION

Det är många som tränar på gymmet nu och många som vill bränna bort de där extra kilona där sommarens semestergrillande satte sina spår. Ibland kan det vara svårt att hålla träningsglöden uppe och det finns kanske en eller fler som sakta men säkert börjar droppa av, här kommer lite tips för att hålla motivationen och träningsglöden uppe, hela året om.

Det första du måste göra är att sätta upp ett mål att sträva mot. Det kan vara att du ska gå ner visst antal kilo, bli starkare, smidigare eller få ordning på kosten. Se till att behålla samma mål du satt upp för dig själv eller sätt upp små delmål på vägen mot det stora slutmålet. Här är några tips för att lättare nå ditt personliga mål: 

- Hitta en träningskompis att träna med som du får positiv energi av
- Var bestämd för att nå ditt mål
- Pröva på någon ny träningsmetod om du känner att du står stilla!
- Försök tänk bort all negativ energi och fokusera på det positiva
- Våga gå på ett pass som du inte testat på tidigare, det kanske gör så att du hittar ett pass som verkligen passar dig eller så kanske det inte passar dig men då har du i alla fall provat och det ska du vara stolt över
- Sätt ihop en musiklista med musik som du blir peppad av
- Det sista tipset och det jag anser som ett av de viktigaste är att HA KUL!

Passa på att njuta av träningen och se det som något som du faktiskt njuter av att göra. Har du svårt att ta dig iväg till gymmet och har lätt att fastna framför tv:n istället? Tänk på hur skönt det kommer kännas efteråt då endorfinerna kickar in och då du faktiskt kan sitta och njuta framför tv:n och tänka tillbaka på hur bra det var att du faktiskt gav dig iväg. Så vad väntar du på? Packa träningsväskan och ge dig iväg! 

Har du frågor om träning eller vill boka en tid? Tveka inte att höra av dig till mig!

fredrik.fernstrom@nordicwellness.se

 

Vänliga hälsningar Fredrik Fernström Lic. Personlig tränare Region Jönköping. 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna