Stina D Bild Blogg

MRL+ på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej, mitt namn är Stina Dencker. Jag är instruktör på Nordic Wellness, klubb Almedal, där jag kör MRL+ på torsdagar kl 17.15-18.15.

Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör i just den här träningsformen.

Jag är 28 år och är snart färdigutbildad psykolog vid Göteborgs universitet. Utöver detta jobbar jag extra på Löplabbet och försöker där att inspirera och motivera butikens kunder till löpträning. Fyra kvällar i veckan jobbar jag som gruppträningsinstruktör på Nordic Wellness.

Jag utbildade mig till step- och aerobicinstruktör för 7 år sedan och började då jobba på ett gym i Östersund. Jag flyttade till Gbg för 4.5 år sedan och blev då anställd på Nordic Wellness. Anledningen till att jag valde att söka steputbildningen var att jag under en period gick mycket på sådana klasser och tyckte att det var kul att förena nytta med nöje; öka konditionen och styrkan samtidigt som jag hade roligt och glömde bort tiden!

Hur är ett vanligt MRL-pass upplagt?

MRL+ innebär att jag som instruktör, utöver övningar för mage (M), rumpa (R) och lår (L), är fri att lägga in de muskelgrupper jag önskar mellan stepblocken. När jag kör mitt pass på torsdagar börjar jag med uppvärmning ca 5 minuter för att därefter lära ut det första stepblocket, här går pulsen upp rejält. Därefter har jag olika övningar för rumpa och lår, ca 5 minuter. Efter detta läggs stepblock två på som följs av övningar för överkroppen (axlar, triceps, bröst, biceps). Avslutningsvis läggs tredje stepblocket på och vi kör även en ”final” där vi maxar pulsen genom en lite längre och mer intensiv konditionsdel. Övningar för rygg och mage avslutar passet, följt av nedvarvning och stretch.

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

 

Eftersom passet är intervallbetonat (högre puls i stepdelarna, lägre puls i styrkedelarna) blir förbränningen hög såväl under som efter passet.

 

Det är en väldigt effektiv träningsform där du får in såväl styrka som kondition under en timme. Eftersom passet är intervallbetonat (högre puls i stepdelarna, lägre puls i styrkedelarna) blir förbränningen hög såväl under som efter passet. Att ha roligt samtidigt som man tränar är ju ingen nackdel, och det kan jag lova att du har om du gillar att kombinera dansanta steg med styrkeövningar!

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

En gång per vecka är nog ganska vanligt. Step kan slita lite på knäna och det är ju alltid bra att variera sin träning.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Det är en fördel om man har någorlunda god koordinationsförmåga, men alla pass, oavsett sort, är lite kluriga första gången man testar dem. MRL+ har relativt enkla steg och kombinationer och ska passa de flesta.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

Om du vill träna för mig kan du välja något av följande pass:

  • Body pump tisdagar kl 17.15 Almedal
  • Spinning 45 onsdagar kl 17.15 Majorna
  • MRL+ torsdagar kl 17.15 Almedal
  • Spinning 45 fredagar kl 16.45 Almedal
  • CXWORX fredagar kl 17.40 Almedal

Varmt välkommen!

 

 

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna