Sofia -kleinas -2-650 (1)

Walking på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Sophie Kleinas, instruktör på Nordic Wellness Angered!

Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör just den här träningsformen.

Jag började först som PT, personlig tränare, på NW i Angered och efter ett tag saknades det instruktörer i Walking (f.d.Indoor walking, red. anm.) så min dåvarande platschef frågade om jag var intresserad och självklart var jag det. Har nu varit instruktör i just Walking i ca 3 år.

Hur är ett vanligt Walkingpass upplagt?

Jag tycker om att jobba med intervaller då man både tränar hjärtat och övriga muskler. Börjar med 2-3 uppvärmningslåtar och sedan kör man järnet i ca 8 låtar beroende på hur långa dom är och sedan är et alltid 1 låt som enbart är tillägnad nedvarvning och att vara stolt över sig själv. Sen stretchar vi och andas ut det sista.

Under mina pass tycker jag även om att berätta historier så att medlemmarna kan få en bild framför sig att dom till exempel är på stranden eller i ett karnevaltåg och dansar.

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

Tycker att Walking är ett pass som passar till alla, spelar ingen roll om du tränat hela ditt liv eller aldrig. Man får anpassa motståndet på Walken efter sin egna förmåga.

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

Tycker att man kan göra Walking 3-4 gånger i veckan om det är det enda man tränar. Dock tycker jag att man bör stärka upp sin kropp också för att klara mer. Så att kombinera Walking med styrketräning är en utmärkt kombo.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Ta med en handduk för det blir rätt svettigt och våga utmana sig själv. Man kan om man vill!

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? Skriv gärna med alla typer av pass du instruerar.

Jag har mina Walking pass i Angered och då är det på onsdagar kl 11.30 och det passet är 30min sen har jag lördagmorgon 10.15 och då är det 45 min. Är man äldre så har jag även seniorpass i Angered på onsdagar kl 10.00. Min bas där jag är mest är Stig Center där jag jobbar som personlig tränare.

Tack så mycket för att du delade med dig! 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna