Bild (98)

Därför ska du testa yoga

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Jag gillar träning som känns, att kunna ta ut mig ordentligt och ta mig vidare i träningen är verkligen någonting som jag går igång på. Det ger mig ett lugn att regelbundet ta i. Det var därför inte självklart att jag skulle hitta yogan, som utåt sett verkar passa den som gillar att röra kroppen under lite lugnare former.

Men en dag så testade jag och fastande direkt! Det var nämligen något av det jobbigaste jag varit med om. Jag kunde inte dölja mina svagheter utan mötte dem straight on istället. Jag svettades, vred på kroppen i positioner jag inte visste var fysiskt möjliga och lärde mig väldigt mycket om hur min kropp fungerar. Jag utmanades mentalt eftersom jag tvingades sakta in och känna efter och inte skynda förbi det jag inte bemästrade vid första försöket. Jag övade på att bibehålla ett lugn och andas trots att det var jobbigt. Jag lärde mig att släppa lite av min prestationsångest och att inte jämföra mig för mycket med andra, att det blir allra bäst när jag utgår från mig själv och känner in dagsformen. Dessutom blev jag rörligare, starkare och fick bättre kroppskontroll och mindre smärta i rygg och nacke. Framför allt gav det mig redskapen till att lära mig stå på händer och huvudet, något av det bästa jag vet!

Yogan påminde mig om att inte ha för bråttom och att inte vara för girig gällande resultat, att vilja jobba med själva utövandet och inte enbart förvänta mig att vara bra på allt och att allt ska kännas lätt, utan att lita på processen. Tillsammans med alla andra fördelar som jag personligen upplevde tack vare yogan ledde detta till att jag intensifierade mitt utövande, blev mer dedikerad och började så småningom även instruera yoga i gruppträningssalen. I perioder har jag tappat yogan, men alltid hittat tillbaka. Mycket tack vare mina deltagare. De gör att jag varje vecka påminns om allt det yogan ger mig - balans. 

Väldigt ofta träffar jag människor som önskar få just det som en regelbunden yogapraktisering kan ge: ökad rörlighet, balans, styrka, kroppskontroll, lugn och fokus. Några av anledningarna till att man drar sig för att testa är för att man känner sig för stel, är orolig över att det ska blir för lite "riktig" träning och för att man inte har svårt att sitta still. Känner du igen resonemanget? Då vill jag påminna dig om att när jag började yoga hatade jag att sitta still, villa bara träna det allra jobbigaste och var stel som ett kylskåp med ryggproblem. 

Ge det en chans, testa min stående yogaklass varje söndag 16:45 på Nordic Wellness Domkyrkan. 75 minuter som gör skillnad. 

Hopps vi ses på mattan inom en snar framtid!

Följ mig gärna på Sierras blogg!

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna