Stinanyast

CXWORX™ på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

CXWORX™ på Nordic Wellness

Skribent: Stina Dencker

Hej, mitt namn är Stina Dencker och jag är instruktör på Nordic Wellness, klubb Almedal, Majorna och Exclusive. Jag är 28 år och student. Kommer ursprungligen från Östersund, men bor numera i Göteborg sedan 5 år tillbaka och trivs väldigt bra här. Jag utbildade mig till instruktör för 9 år sedan, men började instruera i CXWORX™ för knappt 3 år sedan. Jag tyckte att CXWORX™ verkade roligt och utmanande. Dessutom är stark core grunden i all annan träning jag ägnar mig åt och detta koncept kändes därför viktigt.

Hur är ett vanligt CXWORX™- pass upplagt?

Passet innehåller 6 låtar. Den första låten är en uppvärmningslåt. Därefter kommer 5 låtar som involverar de raka och sneda bukmusklerna, ben- och sätesmuskler, axlar och rygg. I vissa av låtarna använder du din egen kroppsvikt som tyngd och i andra låtar har du viktplattor och/eller gummiband. Man jobbar med motstånd i form av gummibandet, vilket gör det möjligt att anpassa belastningen och samtidigt utmana kroppen rejält.

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

För det första är det ett otroligt roligt pass som går väldigt fort, 30 minuter utgör inte mycket av din dag! Dessutom är en stark mage och rygg grunden för att du ska kunna få ut maximalt i din övriga träning.

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

1-2 gånger per vecka. Minst 1 gång/vecka, annars får man ”börja om” varje gång.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Passet är ganska tufft och det kräver därför viss styrka i mage och rygg från början. Försök att placera dig så att du ser instruktören under hela passet och fråga gärna instruktören efter passet om övningar som du känner dig tveksam på, man kan alltid förbättra sin teknik på CXWORX™! När du kör passet, försök att vara i nuet och fokusera på just den muskelgrupp som du arbetar med och håll fokus för att verkligen hitta känslan i musklerna.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

  • Body pump måndagar 11.30 Majorna (passet pausas under sommaren men återkommer i höst)
  • GRIT Strength tisdagar 7.15 Exclusive (from sommarschemat och framåt)
  • Spinning onsdagar 17.15 Majorna
  • GRIT Strength torsdagar 7.00 Majorna (endast under sommarschemat)
  • Spinning 45 fredagar 16.45 Almedal
  • CX WORX fredagar 17.35 Almedal  

Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna