Coreballbild

Coreball på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Ivana Misic, instruktör på Nordic Wellness! Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör just den här träningsformen.

Kort om mig är att jag är en endorfinjunike som älskar träning i alla former. Jag har tränat på Nordic Wellness sedan urminnestider och jag blev mer eller mindre frälst efter att jag hade testat på coreballpasset för många herrans år sedan. Hösten 2008 gick jag utbildningen av en ren slump, fick mig ett infall att testa på att vara instruktör i coreball och jag blev fast.

 

Förmodligen kommer det vara vingligt och man kommer tycka att man inte har någon balans men försök att ha ett öppet sinne och våga ge bollen en chans helt enkelt.

 

Hur är ett vanligt coreballpass upplagt?

Passet är oftast 60 minuter. Man börjar med att värma upp kroppen och sen försöker jag se till att gå igenom olika muskelgrupper som till exempel rygg, framsida av ben, baksida av ben, mage armar - you name it. Man använder en boll (stor pilatesboll/swissball) som redskap och det är med hjälp av den man utför övningarna. Lyxigt nog får jag lägga upp mina egna pass och även välja min egen musik. Det blir rätt mycket housemusik med mycket drag och det är rätt högt tempo på passet där jag leker med både tid och vikter samt blandar olika övningar.

 

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?


Många tror att synliga rutor på magen är lika med en stark och vältränad magmuskulatur. Det ena behöver inte utesluta det andra men man ska komma ihåg att den ytliga muskulaturen primärt ansvarar för bålens rörelser men att det är den djupa som ger stabilitet, kontroll och den riktiga styrkan. Slutsats: att vara stark och stabil i bålen är grunden för en bra hållning, god balans och för att kunna utnyttja styrkan i andra kroppsdelar.

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

Jag tror på en balans där man bör låta musklerna vila lite emellan. Det här passet är så pass inriktat på bål att man kan kombinera det med något annat pass men jag kan lätt rekommendera det 1-2 gånger per vecka.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Förmodligen kommer det vara vingligt och man kommer tycka att man inte har någon balans men försök att ha ett öppet sinne och våga ge bollen en chans helt enkelt.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

Måndag, kl: 19:20 , X-Challenge, Nordic Wellness Majorna
Tisdag, kl: 19:40, Coreball, Nordic Wellness Stigs Center
Lördag, kl: 10:20, Coreball, Nordic Wellness Stigs Center
Söndag, kl: 09:30, X-Challenge, Nordic Wellness Majorna
Söndag, kl: 11:20, Coreball, Nordic Wellness Frölunda


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna