IMG_9216 (kopia)

Yoga på Nordic wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Lisa, instruktör på Nordic Wellness Exclusive och Backaplan! Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör just den här träningsformen.

Jag heter Lisa Jagemark, 24 år, bor i en tvåa på Hisingen där det förutom sambo och katt finns plats för min yogamatta, som jag rullar ut varje dag. När jag inte instruerar yoga, arbetar jag med text – som copywriter och frilansande kulturjournalist.

När jag var femton år fick vi prova på yoga i skolan. Jag fastnade direkt, och började i princip träna yoga regelbundet veckan därpå. Det här var på högstadiet, och mot slutet av gymnasiet blev jag sugen på att själv inspirera andra att våga in i yogans värld, som jag blev inspirerad en gång. I år har jag varit yogainstruktör i fem år, och det blir fortfarande roligare för varje klass!  

Hur är en vanlig yogaklass upplagd?

Andningen är en av grundstenarna i yogan, så vi börjar alla klasser med att fokusera på andningsteknik, följt av några rörelser för att mjuka upp och förbereda kroppen för klassen. Sedan följer i princip alltid ett antal solhälsningar, en serie rörelser i takt med andningen, för att få upp värmen. En yogaklass innehåller också ett antal stående positioner som kombinerar uthållighet, rörlighet, balans och styrka, innan det är dags för nedvarvning och självklart ingår meditation och avslappning mot slutet.

 

Vill du ha tid att landa, gillar att sträcka ut och smyga in träningsvärken utan att du märker det, ska du komma till mig!

 

En yogaklass kan skilja sig en del från instruktör till instruktör, även om grunderna alltid är desamma, så du gör ofta bäst i att testa några olika för att hitta en röst och stil som du litar på. Personligen älskar jag att jobba mycket med musik, från kent och det som går på radio, till världsmusik och yogiska mantran. Vill du ha tid att landa, gillar att sträcka ut och smyga in träningsvärken utan att du märker det, ska du komma till mig!

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

Yoga är en väldigt tillgänglig träningsform, som ofta går att utöva även med skador eller andra ”hinder” – yoga gör gott för de flesta. Corestyrka, rörlighet, bättre balans och ett inre lugn är bara några av de saker som yoga kan ge dig, om du vågar dig upp på mattan. Du har inget att förlora, istället kan du vinna en träningsform som kan växa sig till allt från ett effektivt komplement (till löpningen, cyklingen eller vad du än håller på med) till en livsstil som följer dig resten av livet!

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

Jag tror att alla hade mått bra av lite yoga varje dag, men jag vet att studier visar att en gång i veckan räcker för att ta del av yogans fördelar!

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Du bör ha mjuka, följsamma kläder och helst inte för stor t-shirt, eftersom den kan glida iväg när du står med huvudet nedåt! Annars är det viktigaste att komma med ett öppet sinne, inte för mätt och beredd att lämna ditt ego utanför salen.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

Jag håller bara i yogaklasser, och du kan yoga för mig på tisdagar 19.40 på Backaplan och torsdagar 18.10 på Exclusive.

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna