Nonne Bj

BodyJam® på NW

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Nonne Miles, instruktör på Nordic Wellness Ullevi!

 

Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör för just den här träningsfomren.

Jag har dansat sedan jag var pytte-ytteliten, någon gång i treårsåldern började jag med barndans. Jag var kvar på samma dansstudio tills jag började gymnasiet, då jag fortsatte dansa på estetiska programmet och började även träna på gymmet hemmavid. Dansen har alltid legat mig mycket varmt om hjärtat och när möjligheten gavs, hösten 2007, att ta ett steg från golvet upp på scenen var jag inte sen att tacka ja till det.

Hur är ett vanligt BodyJam® -pass upplagt?

Hela klassen är förkoreograferad av Les Mills, så den är exakt likadan från vecka till vecka i 12 veckor. Tre låtar är uppvärmning, sedan bygger man en kortare koreografi, man lägger ihop steg till en dans helt enkelt, mitt i klassen ligger en återhämtare, innan man bygger en längre koreografi som blir till "finalnumret" om man får kalla det så. Sista låten varvar vi ner, andas och high five-as. Ofta har klassen en klubbig, elektronisk, house-ig känsla, blandat med en eller annan radiohit som alla känner igen.

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

För att det är en helt prestigelös dansklass. Hos mig finns inga krav, inga måsten, bara frihet, svett, lyckorus och FANTASTISK MUSIK.

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

EN GÅNG OM DAGEN! För själen. Men hinner man bara en gång om året är man varmt välkommen den gången. Skämt å sido, så kan jag inte sätta några varken övre eller undre gränser, men om man är helt ny så kanske man ska ge passet ett par-tre försök, så man verkligen hinner lära sig stegen och leva sig in i känsla och musik.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

"DANCE LIKE NOBODY'S WATCHING". Dansa som om ingen ser dig. Det kan man få tänka på varje gång. Och är det något steg som inte funkar idag, så kommer det nästa gång. Kommer det inte nästa gång så ta ett annat.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

BodyAttack ® onsdagar kl 17:10 på Almedal

BodyAttack ® torsdagar kl 18:50 på Ullevi

BodyJam ® fredagar kl 17:40 på Ullevi

CX worx ® fredagar kl 18:50 på Ullevi

 

Tack så mycket för att du delade med dig!

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna