Marianne Gabrielsson 1

SH’BAM® på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Marianne Gabrielsson, instruktör på Nordic Wellness Kållered och Frölunda! Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör just den här träningsformen.

Jag har alltid tränat och sysslat med olika former av dans och idrotter. Redan som 6-åring började jag med klassisk balett och konståkning. I tonåren bytte jag detta mot Aerobic som då precis nått Sverige och var oerhört populärt! Jag har sedan tränat alla former av Aerobic och blev gruppträningsinstruktör för ca 10 år sedan.

Att jag började med SH’BAM® är en naturlig följd av att jag varit BodyJam® instruktör sen 7 år tillbaks. Dans är något jag alltid ägnat mig åt vid sidan om Aerobicen och att få dansa "på jobbet" är fantastiskt roligt!

Hur är ett vanligt SH’BAM® upplagt?

SH’BAM® är ett LesMills koncept på 45 minuter. Oftast är det runt 12 olika låtar där man börjar med uppvärmning och sedan följer olika koreografier fram till nedvarvning och stretch. Varje låt har sin egen koreografi som bygger på två – tre enkla stegkombinationer. Musiken är en blandning av gammalt och nytt vilket gör att de flesta kan hitta en personlig favorit på varje release. Eftersom LesMills bygger på säker träning finns också alltid alternativ steg för de som vill undvika hopp och hålla en mer Lowimpact.

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

 

Dance like nobody’s watching är ett motto som verkligen symboliserar SH’BAM®  – som deltagare får man chansen att "släppa loss" i salen och bara dansa och njuta av musiken, precis som vi alla gör hemma i vardagsrummet när ingen ser på. 

 

Det är träning som alla kan vara med på! Formatet på 45 minuter gör att man kan välja sin nivå på träningen efter dagsformen, om man verkligen vill kan dessa 45 minuter verkligen bli supertuffa tack vare det professionella upplägget av musik och koreografi. Om man tycker om att dansa, men kanske tycker det känns jobbigt att vara med på Dansaerobic eller BodyJam®, är detta ett alternativ som kan få alla deltagare – oavsett ålder eller träningsbakgrund – att delta och känna glädjen och energin man får! Dance like nobody’s watching är ett motto som verkligen symboliserar SH’BAM®  – som deltagare får man chansen att "släppa loss" i salen och bara dansa och njuta av musiken, precis som vi alla gör hemma i vardagsrummet när ingen ser på. 

SH’BAM® är inte bara ett säkert och tryggt träningskoncept, det ger dessutom så mycket energi och glädje vilket gör varje klass till ett tillfälle att få slappna av och få 45 minuters positiv träningsglädje!

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

Jag tycker att 2 – 3 gånger i veckan är bra.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Nej, det är bara att snöra på träningsskorna och gå in med ett öppet sinne och ta emot all den positiva energin klassen ger dig! Eftersom stegkombinationerna är enkla och inga redskap behövs så krävs inga direkta förberedelser eller träningsvana.

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

NW Kållered, Måndagar 17.40 - Sh’Bam

NW Frölunda, Onsdagar 18.30- MRL (Mage, Rumpa, Lår)

Tack så mycket för att du delade med dig!


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna