Drömjobbet 2014 - då var de igång!

Publicerat: av Effie Tagaras, projektledare för Drömjobbet

Efter DAGAR av slit, nagelbitande, sistaminutenproblemlösande med mera så stod projektledarna och större delen av juryn redo på Nordic Wellness Backaplan för att ta emot 20 nervösa tävlingsdeltagare, som alla har en sak gemensamt:

De är här för att vinna DRÖMJOBBET! Närmare bestämt en PT-utbildning hos vår samarbetspartner Nordic Academy of Sweden med en medföljande anställning som PT hos Nordic Wellness!

(För mer bakgrund, roliga klipp, fler foton och löpande info om tävlingen, besök vår officiella facebooksida här.)

In troppade de, en efter en, från Göteborg men även från andra delar av landet som Norrköping, Jönköping och kanske ytterligare nån köping som jag inte minns just nu.. Och jag log stort för äntligen var de HÄR! Allihop! Jag drog en lättad suck inombords då jag hade räknat med att minst en eller två personer skulle fattas till följd av försenade tåg eller diverse missuppfattningar.

De slog sig ner i vår tjusiga konferens där vi hade dukat fram kaffe och fika, men ingen vågade ta av kakorna (när vi såg på i alla fall) - de trodde nog att det var ett test. ;)

Efter sedvanliga presentationer så var det dags att låta dem slippa lida mer. Trots allt hade de en uppgift i form av Deltävling 1 - "Första intrycket"!

Följande instruktion hade mailats ut till våra tävlande:

"Det sägs att första intrycket är avgörande och att vi på bara några sekunder har bedömt en annan person..

Hur vill du leverera DITT första intryck?

Du kommer att få maximalt 2 minuter på dig att inför juryn visa just detta, på helt valfritt sätt. För det som spelar roll är inte VAD du gör utan HUR du gör det!
Vill du bara berätta lite om dig själv, sjunga en sång, gå på händer eller recitera Shakespeare - det är helt upp till dig. Huvudsaken är att du tänker på att göra det som framhäver just DIN personlighet och levererar DITT bästa första intryck!"

Gissa om jag var förväntansfull!! Jag hoppades på magi, akrobatik, sång och dans... Men sen kom jag på att detta inte är Talang 2014 utan Drömjobbet 2014 så jag fick lugna ner min inre showartist och lägga förväntningarna på en mer realistisk nivå. :) (Men det hade varit sååå kul - det hade det, det hade det!!!)

Men lite show fick vi allt! Och många fina första intryck. Vad sägs till exempel om en dikt som handlade om en mans kamp mot sina erektionsproblem (som vi inte hann höra slutet på och nu DÖR jag av nyfikenhet!!), volter á la gymnast, en fantastisk intressant introduktion till vad hypnos innebär (lämna mig inte ensam med den tjejen!!) och karaktärerna Super Dad och Super Mike.

Framför allt så fick vi ta del av alla våra deltagare live och det var hemskt kul att äntligen få ansiktena, kropparna och rösterna bakom raderna i ansökningsbreven. :)

När alla fått framföra sina presentationer så tog vi lite bilder och avrundade sen inne i konferensen med allmän info om tävlingen, information om deltävling 4 (mer om detta kommer i ett separat blogginlägg) och frågestund. Sen var det tack och adjö och morotskaka för min del (som faktiskt hade krympt lite på fatet, men jag misstänker starkt min kollega/jurymedlemmen Håkan Lindbäck; han ger alla andra dömande blickar så fort de äter nåt med minsta UNS socker i, men det är bara för att a) han ska kunna äta upp det själv när man skuldmedvetet har lämnat ifrån sig det, eller b) för att han är avundsjuk. Det är min teori i alla fall. ;))

Men hur som helst, jag mölade i mig morotskaka, vi städade upp och begav oss iväg mycket nöjda och glada över den lyckade dagen.

SJÄLVKLART hade jag fått P-böter - detta är Göteborg trots allt - men precis som en av våra deltävlande sa under sin presentation så tror jag på KARMA. Så lapplusen kan gå där med sitt tråkiga jobb och vara hatad av alla och bara DRÖMMA om det som faktiskt kommer att bli verklighet för i alla fall två av våra deltagare - att vinna DRÖMJOBBET! :)

Over and out.

IMG_5266

Våra glada deltagare

 

 

 

 

IMG_5303

Dagens coola jurypanel

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna