Är en PT värd pengarna?

Publicerat: av Linda Nygren

Just nu har vi KAMPANJ!
En kampanj på oss personliga tränare med 20%. På 30 timmar med en PT blir det en rabatt på 3000 kronor. Kan detta motivera fler människor att satsa på sig själva?
I de år jag jobbat som personlig tränare har jag stött på en hel del olika åsikter kring mitt yrke. ”Det är för dyrt med PT och helt onödigt”, ”jag kan väl köra skiten ur mig själv, jag behöver ingen PT för det”, ”det är väl en sak att ´sånna´ människor kan ha PT, de tjänar faktiskt pengar”, ”de vill bara sälja in en massa timmar som jag inte behöver”, ”jag väntar tills det kommer en kampanj eller nån rabatt”, ”jag vet faktiskt själv hur man lyfter lite vikter”.

Efter mina tre års utbildning till beteendevetare och sociolog insåg jag att det inte var inom skolväsendet jag skulle hjälpa andra – det var på gym.
Jag valde då att lägga ca 10.000 på att utbilda mig till licensierad kostrådgivare och sedan i runda slängor ca 90.000 på att utbilda mig till PT. Jag la ner min själ i utbildningarna och försöker fortfarande hålla mig uppdaterad, gå på vidareutbildningar och föreläsningar. Självklart kostar det pengar – privata pengar. Jobbet som personlig tränare går inte ut på att ”köra skiten” ur kunderna. Det kanske känns så ibland, men om man ställer en fråga  får man svar och när svaret är svårt kommer en förklaring. Det är det man betalar för – KUNSKAP. Att köra skiten ur sig, ja det kan väl alla (även om vissa gärna håller sig inom sin bekvämlighetszon) men att göra det samtidigt som man har koll på allt annat – kost, stress, sömn, mental status, risker, periodisering, skadeförebyggande, långtidsupplägg, anatomiska förutsättningar och begränsningar och mycket mer- det kräver kunskap – det är det man betalar för. Skulle inte en personlig tränares gedigna kunskapsbank vara värd 700kr per timme?
Jag betalde 15.000 för att renovera mitt lilla badrum i sommarstugan, jag betalade 11.000 för vinterdäck till bilen och jag betalar 500kr för ett besök hos tandläkaren för att få ta bort lite tandsten och få banankräm. Jag är ingen tandläkare för att jag vet hur jag borstar tänderna. Jag anser mig inte veta hur jag gör en service på min bil för att jag har körkort. Jag ser till att lämna in min bil till de som VET vad de gör - så att JAG kan köra säkert på vägarna.


Som personlig tränare kan vi inte tvinga upp folk ur soffan, vi kan bara försöka påvisa alla de positiva effekter fysisk aktivitet har på kroppen och försöka lämna vidare den brinnande glädje vi känner för rörelse och aktivitet. Alla vet att kroppen kommer i ETT exemplar. När vi slitit ut den kan vi inte trycka på någon backa-knapp och börja om. Det är här och nu - börja idag. En livsstilsförändring tar tid och går inte att beställa online eller hitta på fyndmarknad.
Det gäller att investera.
I dig själv.
Du har en kropp – du kan inte byta den för att du har slarvat med servicen, som du kan göra med en bil, du kan inte köpa en ny och du kan inte leta efter något bättre på en begagnatmarknad och hoppas på tur. Den du har, den har du – det är du som väljer om du vill ge den vad den förtjänar - ta hjälp, se till att den håller och funkar optimalt tills den dag du lämnar kroppen och världen bakom dig.

Vi finns här för DIG.

 

/All kärlek - Linda

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna