medicin.jpg

Kast med medicinboll på BOSU

Publicerat: av Linda Nygren

Hur har det gått med att stå på pilatesbollen? Har ni vågat prova?
Denna veckan kommer en inte lika svår övning, men som fortfarande utmanar balansen.

Denna övning består av tre övningar i en, och den går därmed också att dela upp och göra övningarna var för sig om man i början har svårt att få ihop allt på en gång. Här beskriver jag dock allt i ett.

Du startar genom att ställa dig på din BOSU med båda fötterna och försöker hålla dig så stilla som möjligt. Vikten på medicinbollen bestämmer du själv, ju tyngre den är desto mer måste du parera när du sen kastar iväg bollen. 
Med medicinbollen i händerna sätter du dig ner i en knäböj, bröstet upp, bollen framför kroppen och rumpan ner till så nära 90 grader som du vågar. Försök att ha i hela fötterna på din BOSU och undvik att stå på tårna.
Samtidigt som du reser dig upp från din knäböj kastar du också medicinbollen mot väggen och fångar den när du står upp. Det är viktigt att ha magen spänd under hela övningen.




Fördelen med att stå på BOSU är att det blir mer balansträning, mer stabilitet och svårare att "glömma" bålspänningen när underlaget är rörligt. Dessutom blir det mer FOKUS på det du gör och själv märker jag också med vissa kunder fördelen med att BOSUN lugnar ner tempot om du är en person som gärna har bråttom i övningarna. Det är svårt att ha bråttom med ett balanserande moment. :)

Lycka till!

 

 

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna