huvudbildträning.png

Träningsresa - Hård träning, ny inspiration och vänner för livet

Publicerat: av Hälsocoachen

Fördelar med att resa och träna i grupp

Nu har vi kommit hem från träningsresan i Kreta och börjat smälta alla intryck från semestern och dämpa helkroppsträningsvärken. Att resa iväg på träningsresa har en rad fördelar och vi som har varit iväg på den här omgången rekommenderar dig som läsare varmt att hoppa på möjligheten nästa gången den ges!

Movement together

Att resa i grupp på det här viset är nämligen en mäktig upplevelse. Nästan 50 personer var vi med helt olika åldrar, bakgrund, yrke och personligheter. Det som förenade oss var att vi gillar att röra på kroppen, utmana oss själva och att utsätta oss för nya erfarenheter. Träningen har en fantastisk förmåga att brygga över kategorier som ålder, kön och kultur. Att röra på kroppen och känna träningsglädje förenade oss och gjorde att gruppen fick en tight sammanhållning snabbt. Alla var välkomna in i gemenskapen och man samtalade med nya personer dagligen.

Minnena

Vi svettades tillsammans på mängder av träningspass, peppade varandra, åt tillsammans, badade och njöt av att för en vecka slippa vardagens tristess. Många av bekantskaperna kommer onekligen att vara hela livet och erfarenheterna vi gjorde blir verkligen minnen för livet

Utmaningen

En annan positiv aspekt av att resa iväg under de här premisserna är att det är lättare att våga utmana sig utanför sin bekvämlighetszon i en ny miljö. Vissa testade att dra tunga marklyft för första gången, någon kom över sin rädsla för distanslöpning, och de flesta testade på nya träningsformer som de aldrig hade försökt sig på på hemmaplan. Det blir förutsättningslöst, lättsamt och prestationsfritt på något vis. Istället för att på förhand bestämma sig om Barre Move, Grit Cardio, marklyft eller Vattenaerobic är min grej går man in med en nyfiken och utforskande attityd och lär sig mer om vad man gillar och vilka styrkor respektive svagheter man har. Att åka på träningsresa gör att man öppnar sig för att testa nya former av aktivitet, helt enkelt. 

Komforten

Att allt från flyg, transfer, mat, boende och aktiviteter var anordnade av Nordic Wellness och Apollo gjorde att man som deltagare tilläts att koppla av och bara flyta med. Givetvis fanns det tid och möjlighet för den äventyrlige att själv utforska landet, men det fanns en välgenomtänkt plan att haka på om man ville passa på att släppa taget om planering för en vecka. I vårt stressade samhälle är det för många välgörande att få släppa allt planeringsarbete när man väl är på semester och bara fokusera på själva upplevelsen. 

Perspektiv på tillvaron

Slutligen var det otroligt lyxigt att få upptäcka en ny plats, kultur och klimat än det man får se hemma. Att se världen ger perspektiv och hjälper oss lyfta blicken från det omedelbara och närliggande. Att äta den lokala maten, bada i havet, uppleva vackra vyer, arkitektur och stadsliv är därför otroligt berikande och det var fantastiskt att få dela den upplevelsen med andra. 

Movement together - en riktigt bra grej!

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna