gretty1.jpg (1)

Julkalendern: del 5 - nyårsutmaningen!

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Vår sista träningsutmaning: en killer workout med fokus på explosivitet!  

Skribent: Gretty Bitai

 

 

 

 

Nyårsutmaning

Julen är över, men vår julutmaning består! Här får du ett raketpass att dra igång det nya året med, signerat den allroundtränade platschefen Gretty Bitai. Hoppas det smakar!

 

Gretty Bitais challenge

Träning för mig skall vara rolig, energigivande, stärkande och upplyftande, både fysiskt och psykiskt. Komplicerar man till det eller tvingar sig på aktiviteter man inte gillar är det svårt att hålla motivationen och därmed även resultaten levande, vilket bara genererar ett större motstånd till träningen (om man ursprungligen har svårt att motivera sig till den). Så jobba med rätt verktyg, gör träningen rolig och forma den utefter just dina förutsättningar. 

 

 

 "träningen skall vara okomplicerad och kunna utföras vart jag än befinner mig i världen"

 


Eftersom jag älskar att resa mycket och ofta, är det utav ännu större vikt för mig att träningen skall vara okomplicerad och kunna utföras vart jag än befinner mig i världen. Dit jag reser följer min träning och min livsstil, lika självklart som att passet mitt skall med. Med åren har jag hittat mitt sätt att göra det till den självklarheten, genom bara ett gummiband och ett öppet sinne för träningsmöjligheterna i varje unika miljö. Ursäkter raseras bäst genom att se möjligheterna, inte sant?

 

 

Men jag skall inte sticka under stolen med att tid är en bristvara för många i dagens fullspäckade samhälle. Eftersom gymmet är mitt andra hem, och träningen över lag är min största ventilationskanal, lyckopiller och mitt happy place, så spenderar jag gärna en generös tid på plats.

Men även om jag gillar att ta min tid i gymmet så har även jag, liksom andra, bara 24h på dygnet och förstår verkligen när det talas om att tiden inte räcker till ibland. Utav egen erfarenhet, så är det just när man som minst vill ta sig tiden att utföra det, som man behöver det som mest. För att du skall orka med allt det andra i vardagen som drar i dig.

Min bästa strategi mot sådana stressiga och omotiverade dagar är att fullkomligt gå in i min egen bubbla, komponera ihop ett eget högintensivt och effektivt pass på max 40 min. Där lugnet inombords landar, svetten lackar och ny energi skapas. Det viktiga då är inte VAD jag gör, utan att jag GÖR det. Good enough!

 

 

Utmaningen

 

Idag bjuder jag på en av mina endorfinfester som tar totalt cirka 35 min och är en genomkörare för hela kroppen! Så här går du tillväga: 

1) Börja med en uppvärmning, förslagsvis 2000 meter på roddmaskinen.

2) Gör följande övningar i följd, AMRAP på 30 min. Detta innebär att du kör så många varv du hinner på totalt 30 min. Ställ gärna ett tidtagarur på 30 min och sätt igång att kötta! Vila efter behov.  

* 10 Burpees (armhävning följt av upphopp)
* 10 Slamball over shoulder med valfri vikt (kast med tung boll mot vägg)
* 10 Deadlift med valfri vikt (marklyft meed skivstång)
* 10 Backsquats med valfri vikt (knäböj med skivstång)
* 10 Kettlebell swing valfri vikt
* 10+10 Reversed Lunges (utfallssteg bakåt, med eller utan vikt)
* 10 Fällkniven (alternativ vanliga situps)
* 10 Rodd i TRX 

Lycka till och glöm inte klappa dig själv på axeln efteråt!


Vill du ha ytterligare en utmaning eller morot, tveka inte att kontakta mig på IG (@grettskyb) och utmana mig i antal rundor vid nästa träningstillfälle!

Gott nytt år på Er, nu skapar vi oss ett starkt 2018 fyllt med bra energi! /Gretty Bita


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna