intrinityhuvudbild.jpg

Vad innebär det nya passet In-Trinity?

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Det nya gruppträningspasset In-Trinity har en unik ansats till träning och rörelse, men har även en hel del gemensamt med beprövade koncept. Läs mer om vad det nya gruppträningskonceptet innebär i veckans bloggpost!

Skribent: Sierra de Goldsmith

In-Trinity är ett koncept som utvecklats av spinning grundaren Johnny G i USA. Det beskrivs som en unik träningsform som ger dig som utövare en kombination av styrketräningrörlighet och inte minst kroppskontroll. Passet innehåller element av yoga, pilates och kampsport. Under passet tränar du både din atletiska och mentala förmåga. Varje pass börjar och slutar nämligen med meditation för att hjälpa dig träna på medveten närvaro

Det som är speciellt för In-Trinity är bland annat att alla övningar utförs i långsam takt. Jämfört med många av de högintensiva klasserna som finns blir det en rejäl kontrast som ställer krav på stabiliteten och grundstyrkan. Dessutom används en speciell bräda, In-Trinitybrädan, som används som redskap under klassen. 

Nordic Wellness är faktiskt först i Norra Europa med att kunna erbjuda denna träningsform. Jag har pratat med Ewa Hermansson Korosec, en av de första instruktörerna som utbildades i Sverige och fått fråga henne om hennes tankar kring träningsformen och för vem det kan vara bra.

 

Intervjun

Hej Ewa! Hur kom det sig att du var så tidig med att hoppa på tåget och bli In-Trinityinstruktör?

Jag såg denna träningsform för första gången på en mässa i USA som Nordic Wellness besökte under förra året. Då var den helt ny och lanserades stort. Vi var ett gäng som fick möjlighet att delta på en klass och efter passet var vi redan förälskade! Upplevelsen gav oerhörd mersmak och vår önskan blev direkt att försöka få denna typ av träning till Sverige. När detta sen blev verklighet kändes det ju såklart helt fantastiskt och jag var inte sen med att anmäla mitt intresse för att få en chans att instruera denna typ av klass.

 

Träningen är inspirerad av pilates och yoga men är en helt ny upplevelse!

 

Hur går egentligen en pass till? Är klassen förkoreograferad? 

Våra klasser är 45 minuter och innehåller cirka 30 stycken övningar. Passet är en kombination av styrketräning, rörlighet, balans och kroppskontroll. Klassen är inte förkoreograferad i den bemärkelse som t.ex. en Les Mills klass, utan mer att det finns en övningsbank som man väljer ur och kombinerar till ett bra flow. I samband med Nordic Wellness lansering av konceptet kör samtliga klubbar och instruktörer liknande pass så att man skall kunna känna igen sig och utvecklas ihop med konceptet. Framöver kommer klassen att utvecklas och det kan säkert bli klasser på olika nivåer. 

 

Hur kändes det i kroppen efter din första klass?

Känslan i kroppen efter min första klass var helt fantastisk. Jag kände mig nöjd och harmonisk och det är en träningsform som verkligen ger dig inre energi och styrka. Träningen är inspirerad av pilates och yoga men är en helt ny upplevelse!

 

Får man träningsvärk på nya ställen? 

Helt klart! Efter att vi nu kört träningsformen under några veckor är den klart vanligaste reaktionen efter att den innehöll betydligt mer styrka än vad de tränande förväntat sig. Eftersom vi dessutom arbetat koncentrerat under våra 45 minuter som verkligen gjort att vi kunnat fokusera på vilka muskler vi behöver koppla på så ger det träningsvärk på nya ställen.

 

För vem passar klassen? 

Alla kan vara med! Oavsett hur tränad eller otränad man är, man arbetar hela tiden enbart efter sig själv och sina egna förutsättningar. Många av våra tränande upplever att de är stela och då är detta en perfekt träning eftersom det innehåller en hel del rörlighetsträning.

Brädans unika utformning gör att du verkligen kan ta ut dina rörelser, gravitationen som kommer med brädans lutning hjälper dig att göra övningar lättare eller utmana dig att göras på ett tyngre sätt. Helt unikt helt enkelt. Två band som är fästa på brädan hjälper oss att sträcka ut. Till detta använder vi även två pinnar för att främst fokusera extra på balans och förlängningar.

Till detta kommer ju även att In-Trinity är ett perfekt komplement till all annan typ av träning och kommer att ge deltagaren utväxling på andra klasser också.

 

Vad skulle du säga till en person som tycker att det verkar vara för lågintensivt på grund av det låga tempot? 

Att det kanske är just den träning man behöver som mest emellanåt! Denna träning kommer inte att kännas som om du ”sliter” på din kropp utan att den ger energi, man mår bra efter. Du kommer att bli varm, det är inget meditiationspass utan du kommer att få kämpa rejält.

Vi behöver ju verkligen också varva ner på ett aktivt sätt i vår vardag med mycket stress och högt tempo. Ge det en chans och testa!

 

Vilka klubbar kan man köra In-Trinity på idag?

Nordic Wellness är ensamma i Norden med att erbjuda In-Trinity på sina anläggningar i Norden. Till en början körs klasser på Backaplan, Exclusive och Krokslätt i Göteborg, Haninge i Stockholm, Folkets Park i Malmö, Campus i Jönköping och Halmstad City i Halland.

Varmt välkommen! Kram Ewa

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist, tränare och psykologstudent.  

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna