iskaffehuvudbild.png

Proteinrik islatte - perfekt innan eller efter träningen i sommar!

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Tre recept på svalkande kafferycker utan socker, med en hög proteinhalt. Perfekt i samband med träning i sommar!

Skribent: Sierra de Goldsmith

Tappar du, som så många andra, aptiten när det är som varmast ute? Genom att dricka din energi är det oftast enklare att få i dig vad du behöver. För dig som tränar är proteinet och vätskan nämligen av hög prioritet och inget du vill slarva med. Och eftersom svenskar är sådana kaffedrickare har jag valt att skriva om tre av mina favoritrecept på iskaffe. Drick och njut!

3 recept på proteinrikt iskaffe

 

1. Proteinlatte med is

I en shaker, blanda 1 dl valfri mjölk, 1 dl avsvalnat starkt kaffe och en skopa proteinpulver med valfri smak, exempelvis vanilj. Låt stå en stund tills skummet lägger sig och häll sedan över ett högt glas med isbitar. 

 

2. Milkshake med espressokuber

 

Köp en proteinrik "milkshake" (exempelvis ProPuds Cappuccino eller Noccos iskaffe) med kaffesmak och häll över ett högt glas med isbitar. För en starkare kaffesmak, använd kaffeis istället (frys in iskuber av starkt kaffe/espresso). 

 

3. Frappuccino 

Mixa 1 dl proteinrik glass med vanilj, choklad eller kolasmak, ca 5 isbitar och 1 dl starkt kaffe i en mixer eller en matberedare med vassa blad. Toppa med en extra klick glass och sockerfri kolasås eller sirap. Typ det godaste som finns!

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist, tränare och psykologstudent. 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna